:

Hamarosan érkezik a vadiúj külsejű Microsoft Office

Hamarosan érkezik a vadiúj külsejű Microsoft Office

A Microsoft júliusban jelentette be, hogy az új Office programcsomag is közeledni fog külső jegyeiben a Windows 11 operációs rendszerhez. Ez érvényes lesz egyaránt a Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access, Project, Publisher és Visio alkalmazásokra, amik összességében egy egységesebb kinézetet kapnak a Microsoft Fluent Design tervezési irányelvét követve.

Eddig csak annyit lehetett tudni, hogy a frissítést még idén elvégzi a vállalat, de azt nem, hogy pontosan mikor. A redmondi cég most közölte, hogy hamarosan minden Office 2021 és Microsoft 365 felhasználó láthatja majd a frissítést, elkezdték élesíteni az új kezelőfelületet.

Az új felületet az Office Insiders tesztelői már pár hónapja tesztelhetik. Az eddigi beszámolók alapján az egyik legszembetűnőbb változás, hogy a programok menüszalagjain (Ribbon) is egységes, szürke színt fognak használni a programok  ? az Excelnél eddig mélyzöldet, a Wordnél sötétkéket, a PowerPointnál pedig narancssárga árnyalatokat láthattunk. A szalagon továbbá helyet kap egy személyre szabható sáv, ahová a számunkra fontos, gyakran használt parancsok ikonját húzhatjuk.

A Windows 11-et követve pedig érkeznek a kerekített sarkak és a letisztultabb formavilág is, sőt, a rendszerben megadott témához fognak igazodni a szoftverek. Ez azt jelenti, hogy ha a Windows-ban sötét módot állítunk be, akkor az Office is követi.

Dömös Zsuzsanna további cikkei Magyar cégnek ítélte oda az Apple az év legjobb Mac applikációjáért járó díjatSírva fog röhögni, ha megtudja, melyik a legnépszerűbb emojiDrónra illeszthető madárkarmokat fejlesztettek amerikai kutatók

The post Hamarosan érkezik a vadiúj külsejű Microsoft Office first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés