:

Kövér László a sátán szolgáját látja némely baloldaliban

Kövér László a sátán szolgáját látja némely baloldaliban
  • 24.hu
  • 04 Dec, 2021
  • Címkék: #

Kövér László interjút adott a Magyar Hírlapnak.

A fővárosi Városháza-botrányra utalva ironikusan kijelentette, hogy az Országház nem eladó, és Karácsony Gergelyről szintén ironikus megjegyezte, hogy:

Róla elhiszem, hogy fogalma sincs, mi folyik a hivatalában.

A balos kormányt választó Németországnak is üzent a magyar házelnök:

Németország már megint Európa messiásaként lép fel, legalábbis a koalíciós program ezzel az ambícióval hivatkozik országuk meg a német nép felelősségére. Szerintem az az út, amit kijelöltek maguknak, alapvetően a semmibe visz, de mint mondtam, ez magánügy. Viszont sem jogalapjuk, erkölcsi alapjuk meg pláne nincsen arra, hogy Európát magukkal rántsák a mélybe, immáron harmadszor a történelem során. Éppen ez a történelmi ok, ami miatt óvatosabb lennék a berlini politikusok helyében. Nincs joguk előírni, megmondani sem a magyaroknak, sem a lengyeleknek, sem a cseheknek, sem a szlovákoknak, de még a portugáloknak és a spanyoloknak sem, hogy mi a család és mi nem, és nincs joguk előírni azt sem, hogy kivel éljünk együtt. Természetesen Németországba a német kormány azt hív meg bevándorlóként, akit akar, ez nemzeti belügye, viszont ebből nem fakad az a jog, hogy utána a fölösleget szét akarja osztani az Európai Unió tagállamai között. Sajnáljuk, hogy az új német kormány most már nyíltan bevándorlók országává akarja tenni a hazáját, mert azt gondoljuk, Németország és Európa is ennél többet érdemel, de utolsó leheletünkig ellent fogunk állni, ha Magyarországra is rá akarja ezt erőltetni.

Az ellenzék is megkapja tőle a magáét:

A sunnyogást, a mellébeszélést, a hazára meg a nemzetre való hivatkozást felváltotta a nyílt hazaárulás politikája. (…) Véget értek azok az idők, amikor arról lehetett beszélni, hogy közös a nemzet, és csak a boldoguláshoz vezető út adja a véleménykülönbséget. Mi nemzeti politikát vallunk, ők pedig a nemzetek felszámolására irányuló globális politikához szegődtek zsoldba. Minden, amiről beszélnek, a rezsicsökkentés elutasításától kezdve a migrációs politikán át a közös adópolitika erőltetéséig, meg a hazudozás az európai minimálbér jótékony hatásairól mind ennek az eszközrendszerébe tartozik. (…) A magyarországi választásokat egy gyűlöletkampánnyá kívánják alakítani, mint ahogy az elmúlt tizenkét évben mást sem csináltak, az első pillanattól kezdve, csak gyűlöletet keltenek.

Az ellenzéki erőviszonyokat a következőképpen látja Kövér László:

Néhány évvel ezelőtt úgy tűnt, a baloldal Gyurcsány Ferencet se lenyelni, se kiköpni nem tudja, és most a dolog úgy áll, hogy Gyurcsány Ferenc megrágta, lenyelte, és lassan már meg is emésztette, de nem a baloldalt, hanem a teljes ellenzéki tábort.

A házelnök mélyebb és szélesebb összefüggéseket is szóba hozott az interjúban.

A politika, benne a baloldal viselkedése, magatartása egy negatív civilizációs trendet tükröz, ami nem állt meg Magyarország határainál. A szégyen, a szégyenérzet mint olyan veszik ki a kultúránkból. Az abszolutum elvetésével minden relatívvá, elfogadhatóvá válik, ami egyet jelent minden társadalmi norma megkérdőjelezhetővé válásával. (…) Az a probléma, hogy mindazok, akik ezeknek a normáknak a lebontását a szabadság kiteljesedéseként próbálják beállítani, azok nem tudják, mit cselekszenek. A társadalmukat, a közösségeiket úgy húzzák vékony jégre, hogy közben az alatta lévő mélységekről fogalmuk sincsen. Vagy pedig, ha mégis van, akkor valóban a sátán szolgái.

A világfolyamatok mozgatórugóiról eképpen vélekedik:

Az, hogy az államokat meggyengítsék, morális alapjukat aláássák, a nemzetállamokat és azok demokráciáit működtető, vállukon hordozó középosztályokat kiiktassák, gazdasági eszközökkel likvidálják, az szerintem a multinacionális tőke érdeke. (…) Az a cél, hogy egy nemzeti kötődések, kultúra, gyökérzet, közösségek és személyiségek nélküli, egyedek halmazát jelentő fogyasztói masszát etethessenek a saját tenyerünkből ? szó szerinti értelmemben.

A jövő tavaszi magyarországi országgyűlési választásról azt mondja, hogy:

A másik oldalon is pontosan tudják, hogy ez egy sorsdöntő választás lesz, ezért aztán arra kell felkészülni, hogy mindent, még az elképzelhetetlent is meg fogják tenni annak érdekében, hogy ezt a polgári kormányt megbuktassák. (…) Mindent elkövetnek majd áprilisban, hogy Magyarországot kiüssék az ellenállás védfalából, és akkor már csak a lengyel kormánnyal kell elbánni.

Mi is interjúztuk Kövér Lászlót még 2014-ben, a hosszú beszélgetést két részben közöltük, dolgozatunkat ajánljuk újraolvasásra.

Kövér László: Utálnám őket? Ez erős kifejezés Van Fidesz Orbán nélkül? És Kövér nélkül? Hányan döntenek ma az ország ügyeiről? Miért pont a mostani kormányra pikkel Brüsszel? Kétrészes Nagyinterjú a házelnökkel, első etap. Kövér László 2.: El lett ez fuserálva Olvasták a tegnapi első részt? Ma visszaásunk a rendszerváltásig. Lesz meglepetés, ennyit elárulunk. Nagyinterjú a házelnökkel, második, záróetap.

The post Kövér László a sátán szolgáját látja némely baloldaliban first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés