:

A 61 fertőzött utasból 18-an kapták el az omikront Hollandiában

A 61 fertőzött utasból 18-an kapták el az omikront Hollandiában
  • 24.hu
  • 04 Dec, 2021
  • Címkék: #

A holland egészségügyi hatóságok szombati, végleges összesítése szerint tizennyolcan fertőződtek meg a koronavírus omikron variánsával két repülőgépen, amelyek a múlt héten érkeztek Hollandiába a Dél-afrikai Köztársaságból.

A holland közegészségügyi intézet (RIVM) közleményében azt írta, hogy az utasok vizsgálata lezárult.

Az 624 utasból 61 embernek lett pozitív a koronavírustesztje, közülük 18-an az omikron változattal fertőződtek meg. Érkezés után mindenkit karanténba helyeztek egy Amszterdam közelében lévő, őrzött hotelben.

Azok számára, akiknek a tesztje pozitív lett, de tünetmentesek, szombaton véget ér az elszigeteltség, míg a többieknek tovább kell karanténban maradniuk – közölte az RIVM.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aggasztónak minősítette a nagyszámú mutációval rendelkező omikron vírusvariánst. A WHO szerint az omikron gyorsabban terjedhet más változatokhoz képest, és az újrafertőződés fokozott kockázata is fennáll esetében.

Koronavírus A 61 fertőzött utasból 18-an kapták el az omikront Hollandiában Lezárult a vizsgálat. Merkel az utolsó kancellári videóüzenetében felszólította a németeket, vegyék komolyan a vírust Omikron: egyetlen halálesetet sem jelentettek még

The post A 61 fertőzött utasból 18-an kapták el az omikront Hollandiában first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés