:

Az USA részben bojkottálja a pekingi téli olimpiát

Az USA részben bojkottálja a pekingi téli olimpiát
  • 24.hu
  • 07 Dec, 2021
  • Címkék: #

Az Egyesült Államok egyetlen diplomáciai képviselőt sem küld a 2022. évi téli pekingi olimpiai és paralimpiai játékokra a kínai Hszincsiang-Ujgur tartományban folyó ?népirtás és emberiesség elleni bűncselekmények? miatt ? jelentette be hétfőn a washingtoni Fehér Ház.

Ha jelen lenne, ?az amerikai diplomáciai képviselet úgy kezelné ezeket a játékokat, mintha a Kína által a Hszincsiang-Ujgur tartományban elkövetett nyilvánvaló emberi jogsértések és kegyetlenkedések ellenére mi sem történne. Márpedig ezt egyszerűen nem tehetjük? ? hangsúlyozta Jen Psaki szóvivő.

A bojkott miatt az Egyesült Államok kormányzatának egyetlen képviselője sem vesz részt az olimpiai és paralimpiai játékokon, de az amerikai sportolók indulnak a versenyeken.

?Az Egyesült Államok csapata a teljes támogatásunkat bírja. Száz százalékban mögöttük állunk, miközben itthonról szurkolunk nekik? ? tette hozzá Jen Psaki.

Több emberi jogi szervezet azzal vádolja Pekinget, hogy legalább egymillió muszlimot internáltak Hszincsiang-Ujgur tartományban ?átnevelőtáborokba?.

Kína már előre figyelmeztette Washingtont, hogy amennyiben korlátozó döntéseket hoz az olimpiával kapcsolatban, Peking ellenintézkedésekkel fog reagálni.

The post Az USA részben bojkottálja a pekingi téli olimpiát first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés