:
Breaking News

Ellenzék: A Völner-ügy mutatja, a Fidesz velejéig korrupt

Ellenzék: A Völner-ügy mutatja, a Fidesz velejéig korrupt
  • 24.hu
  • 07 Dec, 2021
  • Címkék: #

Közös sajtótájékoztatót tartott az ellenzéki összefogás pár tagja a Kossuth téren, Budapesten szerdán, Völner Pál ügye miatt. ?A titkosszolgálat nem játék, az egyik legfontosabb garanciája annak, hogy Magyarország biztonságban legyen? ? hangzott el a tájékoztatón, utalva arra, hogy úgy tudni, az államtitkár engedélyezhetett megfigyeléseket. (Cikkünket az elhangzottakkal frissítjük.)

Harangozó Tamás szocialist politikus elmondta, a Fidesz szerint az ügyészség függetlenségét bizonyítja a történet. Szerinte inkább csak azt, hogy a Fidesz ?velejéig korrupt?. Szerinte valami ?nyomozati baki? vezethetett ahhoz, hogy megbukott egy fideszes államtitkár. Szerinte politikai értelemben az Igazságügyi Minisztérium megszűnt létezni, legalábbis addig, amíg Varga Judit miniszter nem mond le. Ahogy a többi megszólaló, úgy Harangozó is a Pegasus-botránnyal kötötte össze Völner ügyét.

A fő kérdés a szocialista politikus szerint, hogy Varga mennyit tudott Völner ügyéről.

Kapcsolódó A legfőbb ügyész hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítja a Fidesz-kormány államtitkárát Polt Péter kezdeményezte Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését az Országgyűlés elnökénél.

Kedden derült ki, hogy Polt Péter legfőbb ügyész hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként kezdeményezte az Országgyűlés elnökénél Völner Pál  országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Völner később le is mondott posztjáról, de a miniszteri biztosok közül is eltűnt.

Völner, aki az igazságügyi tárca miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára abban az ügyben érintett, ami miatt letartóztatták a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét. A gyanú szerint Völner a Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.  Az ellenzéki pártoknak nem ez az első megnyilvánulásuk a friss ügyben, kedden már a Momentum és a Jobbik is Varga Judit lemondását követelte.

The post Ellenzék: A Völner-ügy mutatja, a Fidesz velejéig korrupt first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés