:
Breaking News

Nem lesz szesztilalom a parlamentben

Nem lesz szesztilalom a parlamentben
  • 24.hu
  • 07 Dec, 2021
  • Címkék: #

Mi is írtunk róla nemrég, hogy az ISZOMM rövidítésű Igen Magyarország Szolidaritás Mozgalom (hivatalosan független) országgyűlési képviselője, Székely Sándor kezdeményezte, hogy ne lehessen piálni az Országházban. A javaslata eljutott az igazságügyi bizottságig, ahol meglepő fordulat történt:

a kormánypárti és ellenzéki képviselők is a szesz mellett tették le a voksukat.

Székely azt írja, egy olyan javaslatot utasítottak el a képviselők (két független szavazta csak meg), ami a házszabályt módosította volna, hogy ellenőrizni lehessen, a képviselők és munkatársaik is alkoholmentesen dolgoznak. Nem lehetett volna bevinni az épületbe alkoholt, nem lehetett volna szeszt fogyasztani, valamint alkoholszondával ellenőrizhető lett volna mindenki. Itt átadjuk a szót Székelynek:

A pártkatonák többsége azonban ragaszkodik a bódult állapotban való tevékenységhez fűződő előjogaihoz, s elutasította a kezdeményezést.

Székely csalódott, hisz a világ sok parlamentjében szigorú alkohol- és drogszabályok vannak érvényben. Néhol ezt még kutyákkal is ellenőrzik. A közlemény így zárul:

Véleménye szerint a magyar kivagyiság ismét győzedelmeskedett, s a magyar képviselők jottányit sem engednek még a leginkább elutasított pökhendiségükből sem.

The post Nem lesz szesztilalom a parlamentben first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés