:

Zuckerberg egy halom pénzt ad az emberi test kutatására

Zuckerberg egy halom pénzt ad az emberi test kutatására

A Meta-vezér Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan filantróp tevékenységét irányító vállalat 3,4 milliárd dollárt költ az emberi egészség előmozdítására a következő 10-15 évben – jelentette be a szervezet szóvivője, Jeff McGregor helyi idő szerint kedden. A Chan Zuckerberg Initiative (CZI) nevű kezdeményezés új erőfeszítésének célja, hogy ?térben és valós időben megfigyelje, mérje és elemezze az emberi test biológiai folyamatait”.

A kezdeményezés azt tűzte ki céljaként, hogy az évszázad végéig minden betegség gyógyíthatóvá, megelőzhetővé vagy kezelhetővé váljék. A CZI jelezte, hogy a következő tíz évben az ezt elősegítő kutatások, intézmények és technológiák létrehozásán fog dolgozni – írja az MTI.

A szóvivő továbbá elmondta, hogy tizenöt éven keresztül összesen 500 millió dollárt fordítanak arra, hogy a Harvard Egyetemen létrehozzanak egy, a mesterséges intelligenciával foglalkozó intézményt, amelyet Zuckerberg édesanyjáról, Karen Kempner Zuckerbergről neveznek el.

További 600-900 millió dollárból új orvosbiológiai képalkotó intézet jön létre. Egymilliárd dollárt kap a Chan Zuckerberg Biohub Network, amelynek célja, hogy összefogja a tudományos intézményeket a nagyszabású tudományos kihívások megoldása érdekében.

Ezenkívül tíz éven át összesen 800 millió dollár és egymilliárd dollár közötti összeget juttatnak a Chan Zuckerberg Biohubnak, amely a betegségek kezeléséhez szükséges technológiák kifejlesztésével foglalkozik.

A bejelentés időzítése érdekes, mivel épp a napokban írt nyílt levelet több mint 300 szakember a Meta-vezérnek arról, hogy vegye komolyabban a felhasználói mentális egészségét, és tegye átláthatóbbá a cégen belül végzett kutatásokat:

Kapcsolódó 300 tudós írt Zuckerbergnek, hogy vegye komolyabban a gyerekek mentális egészségét Azt kérik a Facebook-vezetőtől, hogy legyenek átláthatók a belsős kutatások. Dömös Zsuzsanna további cikkei A vártnál gyorsabban terjed az 5GJövőre kezdheti emberekbe ültetni agyimplantátumait Elon MuskJövőre már visszazuhan a PC-k iránti kereslet

The post Zuckerberg egy halom pénzt ad az emberi test kutatására first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés