:

Közel félmilliárdos állami támogatással készül film egy hősként tisztelt tűzoltó és fia harcáról

  • 24.hu
  • 08 Dec, 2021
  • Címkék: #

Az apa-fiú konfliktust középpontjába helyező filmnek 450 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Nemzeti Filmintézet (NFI) Filmszakmai Döntőbizottsága ? derült ki az NFI szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményéből.

A Kelj fel és járj főhőse egy karizmatikus, ötvenes tűzoltó, Félix, aki napról napra hozza le a hidakról a kétségbeesett embereket, öngyilkosjelölteket, vallásos megszállottsággal, majd tovább követi a megmentettek életét, hogy erősítse az életbe vetett hitüket. A város őrangyalaként tisztelt férfi mentéseire egyre nagyobb szükség van, hiszen egyre többen akarnak véget vetni életüknek a nagyvárosban, ahol a gyakori esőzések miatt lakások áznak be, a víz pedig egyre gyakrabban tör fel a víz a csatornákból.

Félix harcban áll egyetlen fiával, aki őt okolja anyja haláláért, így lázad ellene ? egy különös találkozás azonban mindent megváltoztat.

A Kelj fel és járj rendezője Fésős András, operatőre Szatmári Péter (Toxikoma, Kincsem, Liza, a rókatündér, Zimmer Feri, Csinibaba, Csapd le csacsi!), látványtervezője Hujber Balázs, producere pedig Hutlassa Barnabás. A szereplőválogatás már idén megkezdődött a forgatás pedig jövő év elején indul, így a kész film a jövő év végén kerülhet majd a mozikba.

Fésős András rendező, forgatókönyvíró a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett. Az eltűnt mozi (1993) című vizsgafilmjét Diák Oscar-díjra jelölte az amerikai filmakadémia, első játékfilmje, a Szabó Győző főszereplésével készült Balra a nap nyugszik (2000) pedig itthon és a nemzetközi filmfesztiválokon is szép sikereket ért el. Fésős azóta rövid- és dokumentumfilm rendezései mellett sorozatokat és színházi produkciókat is rendezett.

The post Közel félmilliárdos állami támogatással készül film egy hősként tisztelt tűzoltó és fia harcáról first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés