:

Laár András kapta idén a Karinthy-gyűrűt

Laár András kapta idén a Karinthy-gyűrűt
  • 24.hu
  • 08 Dec, 2021
  • Címkék: #

Harmadik alkalommal adták át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított díjakat szerdán azoknak, akik példaértékű munkájukkal, tevékenységükkel sokat tettek a közösségükért ? olvasható az MTI hírében.

Dobos Menyhért vezérigazgató köszöntőjében arról beszélt, minden évben megünneplik azokat az alkotókat, művészeket, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a közmédia teljesíteni tudja az alaptörvényben lefektetett érdekekhez, értékekhez ragaszkodó küldetését. Példaként említette, hogy

a közmédia a magyar nemzet érdekeit tartja szem előtt, a globalizmussal szemben a nemzet szuverenitását, a magyarok közösségét szolgálja, feladata pedig a magyar kultúra megőrzése, védelme és ápolása. A közmédia emellett az értékek megőrzését, az értékek teremtését részesíti előnyben, vallja a kereszténység nemzetmegtartó szerepét és értékként tekint a családra.

A beszéd ezzel még távolról sem ért véget, hiszen a kormány által hangoztatott gondolatokat és szlogeneket elképesztő sűrűségben felidéző Dobos az Internacionáléban is szereplő múltat végképp eltörölni-elv felemlegetésével folytatta:

minden korban tudták, ?ha büntetni kell?, célszerű mielőbb eltörölni a régit, a hagyományt, a gyökereket, az eredetet, mert akkor már “bárkivel bármit meg lehet tenni”, akkor már nem közösség, nemzet többé, “csupán sokaság”. De amíg büszkék vagyunk nagyjainkra, példaképeinkre, és addig, ameddig őrizzük édes anyanyelvünket, kultúránkat és hagyományainkat, addig, amíg továbbadjuk gyermekeinknek hagyományainkat, addig, ameddig szól a harang, addig van remény.

A vezérigazgató szerint a közmédiának ezért nem szabad engednie az említett elvekből, még akkor sem, ha az úgynevezett mainstream, uralkodó irányzatnak más elvárásai vannak.

Hozzátette:

nincsenek könnyű helyzetben azok a kollégák, alkotók, akik ezt a missziót vállalják, mert “látjuk és tapasztaljuk az értékvesztést, ami jellemző környezetünkre”. “Európa egyik felének tudatát a tények nem rázzák meg, kést emelnek ránk, de ők a penge élére eső napfény csillogását látják”.

MTI / Cseke Csilla A díjazottak, balról jobbra: Németh Balázs, Miklósa Erika, Gulyás István, Hajdú B. István, Baraczka Eszter, Vitézy László, Bényi Ildikó, Laár András, míg a kép két szélén a kitüntetéseket átadó Papp Dániel és Dobos Menyhért állnak.

A díjakat ? a Hollóházi Porcelánmanufaktúra által készített vázákat ? Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Dobos Menyhért adták át, a kitüntetettek listája pedig a következő:

A Sára-Csoóri Életműdíjat Vitézy László producer, forgatókönyvíró, filmrendező, érdemes és kiváló művész kapta. A sportújságírók díját, a Knézy Jenő-díjat Hajdú B. István sportújságíró, sportriporter, televíziós kommentátor vehette át. Az ismeretterjesztői Tőkéczki László-díjat Bősze Ádám zenetörténész, a Bartók Rádió műsorvezetője kapta. A szép és helyes magyar nyelvhasználatért járó Wacha Imre-díjban Bényi Ildikó, a közmédia műsorvezetője, korábbi bemondója részesült. A Dohnányi Ernő-díj kitüntetettje Miklósa Erika magyar koloratúrszoprán opera-énekesnő. A magyar nemzeti hírügynökség alapítójának, az MTI kiemelkedő szerkesztőjének és parlamenti tudósítójának emléket állító Egyesy Géza-díjat Baraczka Eszter, a közmédia brüsszeli tudósítója és Németh Balázs, az M1 műsorvezetője kapta. Herczeg Ferenc-díjjal tüntették ki Gulyás István szerkesztő-műsorvezetőt.

Az ünnepségen mindemellett átadták az 1975 óta létező Karinthy-gyűrűt is, amit ebben az évben Laár András vehetett át.

The post Laár András kapta idén a Karinthy-gyűrűt first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés