:

A dán kézilabdakapuban nincs alfa nőstény

A dán kézilabdakapuban nincs alfa nőstény
  • 24.hu
  • 09 Dec, 2021
  • Címkék: #

Egy győzelemre van a vb-negyeddöntőtől a dán női kézilabda-válogatott, miután 1997 óta először verte meg világbajnokságon a magyarokat, írja a dán Tv2 honlapja.

Kapcsolódó Golovin Vlagyimir: így nem lehet kézilabdázni A magyar kézikapitány szerint tanulságos vereséget szenvedett csapata a dánoktól.

Jesper Jensen együttese 15-11-es félidő után kiütéses, 30-19-es győzelmet aratott, Kristina Jörgensen hat, Anna Mette Hansen öt, Laerke Nolsöe Pedersen négy gólt szerzett.

A meccs hőse mégis Althea Reinhardt, az Odense kapusa volt, aki 36 lövésből 18-at kivédett, azaz 50 százalékos teljesítménnyel zárt.

?Nagyon nagy dolog ez a siker, leírhatatlan, hogy mit érzek. Úgy gondolom, nagyon jól védekeztünk, szuper volt hátulról nézni. és ez nekem is nagy önbizalmat adott? ? nyilatkozta.

?Akkor sem estünk kétségbe, amikor lemaradtunk az elején, megbeszéltük, hogy nem kell stresszelni. Aztán csendben utolértük a magyarokat. Jó teszt volt ez egy erősebb válogatott ellen? ? tette hozzá.

A Tv2 azt írta, bebizonyosodott, hogy Jesper Jensennek igaza volt, amikor azt mondta, Dániának nincs első számú kapusa. Korea ellen Sandra Toft, ezúttal pedig Reinhardt remekelt, ez azt mutatja, hogy

a dán kapuban nincs alfa nőstény, ugyanakkor két királynő is akad a kézilabda nagy sakkjátszmájában.

A lap megjegyezte, a megilletődött kezdés után sikerült felállni, 7-7 után pedig már egyszer sem kellett hátrapillantani.

Aki a második félidőben izgalomra várt, annak a szünetben ki kellett volna kapcsolnia a tévét

? írta a portál.

The post A dán kézilabdakapuban nincs alfa nőstény first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés