:

Híddal kötnék össze Zuglót Angyalfölddel

Híddal kötnék össze Zuglót Angyalfölddel
  • 24.hu
  • 11 Dec, 2021
  • Címkék: #

Elkészültek a Rákosrendező vasútállomás fölött híd és kapcsolódó úthálózatát tartalmazó tanulmánytervek. A beruházás előkészítésének a Városliget autómentesítésének szándéka adott apropót, de az új híd az Angyalföld és Zugló közötti villamosos, trolibuszos, közúti, kerékpáros és gyalogos kapcsolatok, a vasúti átszállópont miatt is kiemelt jelentőségű ? fogalmazott Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója a bejegyzésében.

Jelenleg Angyalföld és Zugló között a Hungária körúti felüljáró és az 1-es villamoson kívül nincs értékelhető közlekedési kapcsolat, így új átkelést terveznek Budapest két legnépesebb kerülete között új villamos-, és trolibusz vonalakkal számolva, a közúti és kerékpáros lehetőségek fejlesztése mellett. A projektnek fontos célja, hogy a Városligetből az M3-as forgalmát kivigyék.

? A Szegedi út vonalától némileg északra elhúzva egy új ívhíd építését javasoljuk, közbenső letámasztás nélkül, hogy az a jövőbeni és a mai vasúti vágányképhez is igazodjon és a jövőbeni Rákosrendező vasútállomást ehhez tudjuk csatlakoztatni. Az önkormányzatokkal januárig egyeztetünk, ezt követően lakossági online fórumot is tartunk, ahol mindenki megismerheti majd a tervek részleteit, az önkormányzatok visszajelzéseit beépítve ? írta Vitézy, aki szerint a kormány finanszírozza a tervek elkészítését, amely 2022 őszére készülhet el.

A tervek szerint Rákosrendező új közlekedési átszállópont lehet a jövőben a váci, veresegyházi, esztergomi vonatok és az itt közlekedő villamosok, trolibuszok és esetleg a jövőben a Kisföldalatti között.

The post Híddal kötnék össze Zuglót Angyalfölddel first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés