:
Breaking News

Bocsánatot kért a szicíliai egyházmegye, miután a püspök azt mondta a gyerekeknek, hogy a Mikulás nem létezik

Bocsánatot kért a szicíliai egyházmegye, miután a püspök azt mondta a gyerekeknek, hogy a Mikulás nem létezik
  • 24.hu
  • 11 Dec, 2021
  • Címkék: #

Antonio Staglian?, a szicíliai Noto püspöke váratlan kijelentéssel sokkolta a gyerekeket egy Mikulás napján tartott kulturális rendezvényen:

Nem, a Mikulás nem létezik. Hozzátenném, hogy a piros ruháját valójában a Coca Cola választotta ki marketing célokból

? mondta a CNN tudósítása szerint. A mondat hamar virálissá vált az olasz közösségi médiában, mire a notói egyházmegye közleményben kért bocsánatot az esetért.

Először is, a püspök úr nevében szeretném sajnálatomat kifejezni az állításért, ami elszomorította a gyerekeket, és szeretném tisztába tenni Staglian? úr szándékát

? kezdte közleményét a püspök szóvivője, Alessandro Paolini atya, aki szerint Staglian? a karácsony eredeti szellemiségére akart utalni, amire nagyobb tudatossággal is odafigyelhetnénk, hogy az ünnep szépségét megőrizzük a kommercializálódás és kereszténytelenítés ellenében.

Maga Staglian? a La Republicában kommentálta az ügyet, megjegyezve, hogy nem mondott olyat a gyerekeknek, hogy nem létezik a Mikulás, de beszéltek arról, hogy fontos a valós és valótlan dolgokat megkülönböztetni. Szerinte a karácsony többé a keresztényekhez tartozik, a fényfüzérek és a vásárlási láz eluralkodott az ünnepen, elhomályosítva annak eredeti jelentését.

The post Bocsánatot kért a szicíliai egyházmegye, miután a püspök azt mondta a gyerekeknek, hogy a Mikulás nem létezik first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés