:
Breaking News

Halálos tömegszerencsétlenség okozásával vádolják a celldömölki tragédiát okozó teherautóst

Halálos tömegszerencsétlenség okozásával vádolják a celldömölki tragédiát okozó teherautóst
  • 24.hu
  • 13 Dec, 2021
  • Címkék: #

Halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség azzal az 52 éves férfival szemben, aki két fiatalnak a halálát okozta idén májusban a szabálytalan előzésével. A baleset Celldömölk és Mersevát között történt.

A férfi egy buszt próbált megelőzni a nyerges vontatóból és félpótkocsiból álló járműszerelvénnye. Amikor a busz mellé ért, észrevette, hogy szemből egy gépkocsi közeledik. Lassított, majd vészfékezett, és megpróbált visszatérni a busz mögé.

police.hu

A személyautó vezetője, hogy elkerülje az ütközést a teherautóval, balra kormányozta járművét, és nekiütközött a busznak, majd az autó az árokba csapódott. Vezetője és utasa meghalt. Az autóbusz szintén letért az útról, és az árokban oldalára dőlt.

A rajta utazók közül hárman súlyosan, nyolcan pedig könnyebben megsérültek. A baleset azért következett be, mert a teherautós a megengedett legnagyobb sebességet átlépve úgy előzött, hogy annak nem voltak meg a feltételei.

The post Halálos tömegszerencsétlenség okozásával vádolják a celldömölki tragédiát okozó teherautóst first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés