:

Karácsony Gergely: Példátlan támadás a főváros ellen, hogy házkutatást tartottak a Városházán

Karácsony Gergely: Példátlan támadás a főváros ellen, hogy házkutatást tartottak a Városházán
  • 24.hu
  • 13 Dec, 2021
  • Címkék: #

Két helyszínen, a Városházán és a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt.-nél is házkutatást tartottak a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai hétfő reggel az úgynevezett Városháza-ügy kapcsán ? jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester rendkívüli sajtótájékoztatóján, amelyen jelen volt Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje is.

Két öt fős különítmény érkezett a Városháza épületébe, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes és a főjegyző irodájába mentek be, ahol a számítógépek adattartalmát másolták át

? árulta el 24.hu kérdésére Karácsony Gergely. Kiss Ambrus számítógépét le is foglalták a főpolgármester információi szerint.

? Nagyon súlyos határátlépés történt, nyilvánvalóan kamuvádak és kreált bizonyítékok alapján indítottak nyomozást ? vélte Karácsony, aki szerint példátlan támadás történt a főváros ellen. Érdekesnek nevezte azt is, hogy a házkutatások kezdetével egy időben jelent meg az Indexen egy cikk a házkutatásokról.

? Nincs semmi takargatnivalónk, transzparensen működünk. Márki-Zay Péterrel ebédeltem és arról beszélgettünk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök korrupt. Ez alapján holnap akár házkutatást is tarthatnának a kormányfő irodájában, a budai várban található Karmelita kolostorban ? érzékeltette a szerinte képtelen helyzetet Karácsony Gergely. Szerinte senki sincs biztonságban, mert ennyi erővel bárki ellen nyomozást indíthatnak.

Farkas Norbert / 24.hu

Márki-Zay Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy hétfő délután eredetileg itt, a Városházán találkoztak volna Emmanuel Macronnal, Franciaország elnökével, amit pár nappal ezelőtt biztonsági okokból tettek át a francia nagykövetségre.

Elképesztő üzenete van ennek az egésznek

? jelentette ki Márki-Zay Péter, aki szerint mindez azt mutatja, hogy Orbán fél a bukástól.

Az Országos Rendőr-főkapitányság lapunk és az Index megkeresésére is azt közölte az esettel kapcsolatban, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál folyamatban lévő eljárásokban a rendőrök a mai napon (hétfőn, a szerk.) több helyszínen tartanak nyomozási cselekményeket. Úgy tudjuk, hogy senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként, és őrizetbe sem vettek senkit.

Az Index írt először arról, hogy a főváros el akarja adni a Városházát, ezt a főváros cáfolta, elismerve, hogy előkészítő anyagok születtek az ingatlan fejlesztéséről. A cikk megjelenése után egy maszkos alak hozott nyilvánosságra több hangfelvételt, amelyeken üzletemberek beszélnek az épület jövőjéről. A tárgyalásokon részt vett többek között Gansperger Gyula egykori fideszes gazdasági háttérember, a Wallis volt vezérigazgatója, illetve Bajnai Gordon volt miniszterelnök is.

The post Karácsony Gergely: Példátlan támadás a főváros ellen, hogy házkutatást tartottak a Városházán first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés