:

Folyamatosan frissülő térkép készült a Föld-közeli aszteroidákról

Folyamatosan frissülő térkép készült a Föld-közeli aszteroidákról
  • 24.hu
  • 14 Dec, 2021
  • Címkék: #

Interaktív térképet készített a NASA a bolygónkat megközelítő és a Naprendszerben száguldó objektumokról – olvasható az űrügynökség sajtóközleményében. Az objektumok mennyisége ijesztő, ugyanakkor megnyugtató lehet, hogy a NASA mindegyiket figyeli. A térképhez nem kell más, csak internetkapcsolat, telefonon, laptopon, táblagépen és számítógépen is lehet vizsgálgatni.

Évente aszteroidák ezreit és üstökösök tucatjait fedezik fel, amelyek egy részének pályája áthald a belső Naprendszeren is. Ezek az úgynevezett Föld-közeli objektumok (Near-Earth Objects, NEO). Jelenleg összesen körülbelül 28 000 NEO-t ismerünk, de számuk naponta növekszik.

Ezeket az objektumokat a NASA csillagászai gondosan nyomon követik, hátha valamelyik veszélyt jelentene bolygónkra.

Az új alkalmazás minden ismert NEO pályáját feltünteti, részletes információkat adva róluk. A képernyő alján található csúszka segítségével bárki gyorsan előre-hátra utazhat az időben, hogy végigkövesse a mozgásukat. A vizualizáció naponta kétszer frissül a legújabb adatokkal, így amint új objektumot fedeznek fel, és kiszámítják annak pályáját, hozzáadják az alkalmazáshoz.

Nagy Nikoletta további cikkei Új módszerrel keresnek antibiotikumokat magyar kutatókHa csak egyetlen gleccser sorsa érdekli, ez legyen azA tudomány szerint is működik az alvásmódszer, amit Salvador Dalí is használt

The post Folyamatosan frissülő térkép készült a Föld-közeli aszteroidákról first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés