:

Együk soványra a májunkat (X)

Együk soványra a májunkat (X)
  • 24.hu
  • 15 Dec, 2021
  • Címkék: #

Nem alkoholos zsírmáj esetén a máj zsírtalanítása tudatos táplálkozással lehetséges. Ebben az orvosi diétában, ami ún. Hepashake májdiéta, azonban alapvető dolgokat kell figyelembe venni.

Két hétig legfeljebb 1000 kcal naponta

Az ilyen alacsony energiafogyasztás fegyelmet és jó tervezést igényel. Mindenekelőtt azonban átfogó ismeretek szükségesek az élelmiszerek tápanyagértékéről. Ez az egyetlen módja annak, hogy megakadályozzuk a vitamin- és ásványi anyag hiányt.

A lehető legjobb siker érdekében figyelmet kell fordítani az étrend megfelelő összetételére is:

1.       Kevés szénhidrát

A vizsgálatok azt mutatják, hogy a májra és az anyagcserére gyakorolt legjobb hatás akkor következik be, ha kevés szénhidrát szívódik fel.

2.       Elégséges fehérje

Jó minőségű fehérjét kell fogyasztani, hogy fedezzük a fehérjeszükségletet. Különben a testünk az izmokból von el fehérjét, így az izom elkezd leépülni. Ennek az izomleépülésnek a nemkívánatos következménye nem csak a hírhedt jojó-effektus, hanem a test saját cukorkészlete is csökken. Ennek eredményeként több cukor válik zsírra, ami ismét zsírossá teheti a májat. Az orvosi diétában alkalmazott speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer nagy segítség a diétázók számára.

3.       Kiváló minőségű zsír

A hosszú láncú omega-3 zsírsavak pozitív hatást fejtenek ki a nem alkoholos zsírmáj megelőzésében és kezelésében. Ezek túlnyomórészt a zsíros hidegvízi halakban, vadakban vagy fajoknak megfelelő legeltetésű állatokban találhatók.

Az omega-3 zsírsavak valódi allrounderek: a szervezet nem csak szöveti hormonokat termel belőle. Egyidőben aktiválják a zsírégetéshez fontos géneket, csökkentik a gyulladásos folyamatokat, elősegítik a sejtek inzulinérzékenységét.

Az egyszeresen telítetlen zsírsavak szintén hasznosak. Bőségesen tartalmazza az olívaolaj.

4.       Májaktív rostanyagok és hatóanyagok

Az omega-3 zsírsavak mellett a következő tápanyagok is kulcsfontosságúak, hasznosak és segítenek a májzsír lebontásában:  kolin, béta-glükán zabból, inulin, L-karnitin és taurin. Pozitív hatásukat a májfunkcióra, valamint a zsír- és cukoranyagcserére már számos tudományos tanulmány bizonyította.

Ezek a plusz összetevők megtalálhatók a Hepashake orvosi diéta (májdiéta) során alkalmazott étkezést helyettesítő termékben.

www.majdieta.hu

 

The post Együk soványra a májunkat (X) first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés