:

Bűnösnek vallotta magát a George Floydot meggyilkoló egykori rendőr

Bűnösnek vallotta magát a George Floydot meggyilkoló egykori rendőr
  • 24.hu
  • 15 Dec, 2021
  • Címkék: #

Visszavonta korábbi vallomását és bűnösnek vallotta magát Derek Chauvin, az az egykori minneapolisi rendőr George Floyd polgári jogainak megsértésében. Chauvin volt az a rendőr, aki 2020 májusában rendőri intézkedés közben megölte George Floydot.

A BBC szerint a jelenleg 22 éves börtönbüntetését töltő Chauvin korábban tagadta bűnösségét, most viszont megváltoztatta vallomását, ennek köszönhetően nem kell januárban újra bíróság elé állnia. Chauvin és ügyvédjei e mellett valószínűleg abban is reménykednek, hogy a beismerő vallomás tükrében a kirótt ítéletet is enyhíti a bíróság.

A vádalku részeként az egykori rendőr egy 2007-es ügyben is bűnösnek vallotta magát, akkor egy 14 éves fekete fiatallal szemben élt vissza a hatalmával, a vádak szerint torkon ragadta, a fejét zseblámpával ütötte.

George Floyd halála az egész világon óriási felháborodást keltett, miután bejárták a világot azok a felvételek, amelyeken látható, hogya fekete férfi hiába rimánkodott az életéért, az eljáró rendőr, Chauvin kilenc percen keresztül térdelt a nyakán, ami végül Floyd halálához vezetett. A férfi halála után az egész országban heves tüntetések kezdődtek, amelyek később összeforrtak a Black Lives Matter mozgalommal.

The post Bűnösnek vallotta magát a George Floydot meggyilkoló egykori rendőr first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés