:
Breaking News

Bruce Springsteen félmilliárd dollárért adta el életműve jogait a Sonynak

Bruce Springsteen félmilliárd dollárért adta el életműve jogait a Sonynak
  • 24.hu
  • 16 Dec, 2021
  • Címkék: #

Bruce Springsteen mintegy 500 millió dollárért (163,3 milliárd forint) eladta dalainak katalógusát a Sony Music zenei kiadónak. A Billboard szerdai értesülései szerint a többszörös Grammy-díjas zenész felvételeinek eredeti szalagjait és zenéjének publikációs jogait adta el a Sonynak. A mintegy 500 millió dolláros üzlettel a Sony tulajdont szerzett a rocklegenda teljes zenei katalógusa ? benne Born in the U.S.A. a 15-szörös és a The River ötszörös platinaalbum ? fölött, írja az MTI.

Springsteen katalógusának eladása a legújabb a nagyjából egy éve kezdődött ügyletek sorában, melyek között David Bowie, Bob Dylan,
Paul Simon, Stevie Nicks, Neil Young és Carole Bayer Sager zenéjének jogai cseréltek gazdát. A Warner Music szeptemberben vásárolta meg a 2016 januárjában elhunyt Bowie katalógusát, Dylan tavaly decemberben adta el több mint 600 dalt tartalmazó életművét a Universal Music Groupnak, a legtöbb forrás szerint nagyjából 300 millió dollárért. Egyelőre sem a Sony Columbia Records vállalata, ahol Springsteen felvételei készültek, sem Springsteen csapata nem kommentálta a hírt.

The post Bruce Springsteen félmilliárd dollárért adta el életműve jogait a Sonynak first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés