:

Milliárdos ingatlanvagyont passzol el hipp-hopp a fideszes többségű Belváros

Milliárdos ingatlanvagyont passzol el hipp-hopp a fideszes többségű Belváros
  • 24.hu
  • 16 Dec, 2021
  • Címkék: #

Több újabb V. kerületi önkormányzati ingatlan eladásáról döntött a kormánypárti többségű képviselő-testület csütörtökön ? írja a Telex.

Csütörtök reggelre ugyanis váratlanul rendkívüli testületi ülést hívott össze a fideszes belvárosi polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter, hogy mintegy 1,3 milliárd forintnyi önkormányzati ingatlant még karácsony előtt áruba bocsáthasson, méghozzá úgy, hogy az eladások a megelőző heti rendes ülésen nem kerültek napirendre.

Ezúttal  hét, eddig önkormányzati üzleti és irodacélú ingatlant kerül eladásra. A döntést az ellenzéki képviselők nem támogatták, így a 9 fideszes igen szavazatával ment át.

Kovács Alex, a Tied a Belváros ellenzéki frakció vezetője azt írta: a módszer a szokásos: ?titokban? meghirdetett pályázat, rövidre szabott határidők, egy kivételével minden ingatlanra egy ajánlat érkezett, gyakorlatilag ugyanakkor összeget kínálva, mint ami a pályázati kiírásban szerepel. Valódi versenynek nyoma sincs, minden lezongorázva. A fideszes kerületvezetés a látszatra sem ad.

Ezekről az ingatlanokról van szó:

Aulich utca 8. ? Báthory utca 9. ? több ingatlan, összevonva 574 millió forintért Báthory utca 5. ? 123 millió 600 ezer forintért Arany János utca 18. ? 159 millió forintért Arany János utca 34. ? 159 millió forintért Bástya utca 18. ? 182 millió 655 ezer forintért Semmelweis utca 9. ? 117 millió 585 ezer forintért

Reggeli cikkünkben azt írtuk a belvárosi polgármesterről, Szentgyörgyvölgyi Péterről: két, nemrég nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozat szerint Szentgyörgyvölgyi Péter úgy gazdagodott több mint 20 hektárnyi bakonyi földdel, hogy azt pénztárcája alig érezte meg. A földeket szinte teljes egészében a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökétől, a Porsche Hungáriát húsz évig ügyvezető Eppel Jánostól vette. A belvárosi fideszes polgármester nem adott magyarázatot arra, hogy honnan volt anyagi fedezete a földek megvásárlásához. További részletek itt:

Kapcsolódó NER-közeli üzletembertől, tisztázatlan forrásból vásárolt a belvárosi polgármester 24 hektárt Két, nemrég nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozat szerint Szentgyörgyvölgyi Péter úgy gazdagodott több mint 20 hektárnyi bakonyi földdel, hogy azt pénztárcája alig érezte meg.

The post Milliárdos ingatlanvagyont passzol el hipp-hopp a fideszes többségű Belváros first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés