:

Rekordot döntött a festmény, amit egy disznó festett a szájával

  • 24.hu
  • 17 Dec, 2021
  • Címkék: #

20 ezer fontért adták el a világhírű festőművész, Pigcasso legújabb alkotását – írja a Daily Mail.

A közel 700 kilós disznó a szájával festette meg a “Wild and Free” című művet, amely három órával a meghirdetése után el is kelt. Az új tulajdonosa egy német vevő, Peter Esser.

A festmény rekordáron kelt el, eddig a Kongó nevű csimpánz műve volt a legdrágább, állat által festett műalkotás. Kongó festményét 14 ezer fontért adták el 2005-ben.

A ?Wild and Free? esetében Pigcasso leginkább kék, zöld és fehér csíkokkal dolgozott, a végeredmény pedig egy absztrakt műalkotás lett. Hagyott időt a munkára, több hétbe telt, mire elkészült.

Oh happy hog days! Painting a better picture for pig-kind. Look at me go! #Hoghero #pigkind #bansowconfinement #govegan pic.twitter.com/4cEywTp6z6

? Pigcasso (@Pigcassohoghero) August 29, 2017


A sertést egy hónappal a születése után mentette ki egy vágóhídról Joanne Lefson még 2016-ban. Az állat ezután Lefsonék Dél-Afrikai Köztársaságban található menhelyére, a nyugat-fokföldi Farm Sanctuary SA-ba került.

Lefson egyszer egy ecsetet felejtett a malac óljában, a disznó pedig használni kezdte, megmentőjében ekkor tudatosult, hogy az állat mennyire tehetséges.

Lefson azt mondta, hogy nem volt célja, hogy megdöntse az eladási rekordot, csak meg akarta mutatni, hogy a sertések mennyire intelligens és kreatív állatok.

Azt akartam, hogy Pigcasso valami olyat alkosson, amire korábban még nem volt példa. Ez nem csak egy látványos és gyönyörű festmény, hanem egy felemelő pillanat Pigcasso és a haszonállatok számára is.

? mondta.

Watch me pose in my art studio…I love my canvas and paints!
: Deborah Rossouw pic.twitter.com/XW8c2JG0JB

? Pigcasso (@Pigcassohoghero) September 21, 2017

Pigcasso az elmúlt években a világ legismertebb disznó-festője lett, ha van ilyen kategória, már külön Wikipedia-oldala is van.

Ma már ötéves és majdnem 700 kilós, és eddig már több mint 400 művet készített.

Ez például a Junkfood című festménye:

A Wild and Free eladásából befolyó 20 ezer fontot a Farm Sanctuary SA állatmenhely működtetésére és a veszélyeztetett állatok gondozására fordítják.

The post Rekordot döntött a festmény, amit egy disznó festett a szájával first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés