:

Az FIA új elnöke kezdésként megbüntetheti Hamiltont

Az FIA új elnöke kezdésként megbüntetheti Hamiltont
  • 24.hu
  • 17 Dec, 2021
  • Címkék: #

A dubaji Mohammed ben Szulajem lett pénteken a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke. A 60 éves korábbi raliversenyző a 75 esztendős Jean Todtot váltja a poszton, és ő lesz az első nem európai FIA-elnök.

Rögtön belengetett egy büntetést Lewis Hamiltonnak, aki nem jelent meg a szervezet évzáró gáláján.

?Ha bárki megszegi a szabályt, akkor nincs bocsánat? ? mondta ben Szulajem arra is utalva, hogy a világbajnoki pontverseny első három helyezettje számára előírás a gálán való részvétel, de azt is hozzátette, hogy természetesen még ő is csak most kezdett, át kell nézni a szabályokat és ezeket felül lehet majd írni.

Kapcsolódó Jean Todt váratlanul Michael Schumacherről kezdett el beszélni A francia sportvezető 12 év után távozik a FIA elnöki székéből.

Hamilton az utolsó körben bukta el a világbajnoki címet Max Verstappennel szemben, miután több vitatott ítélet is született a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon egy balesetet követően, a biztonsági autós időszak alatt. A Mercedes óvott is, majd fellebbezett, utóbbitól elállt végül, így a hivatalossá vált Verstappen győzelme.

Ami az elnökváltást illeti, a szervezetet 2009 óta irányító Todt a szabályok szerint harmadik ciklusa lejártával nem indulhatott újra az elnöki posztért, de mint korábban elárulta, nem is akart volna. A tagszervezetek képviselőinek pénteken Párizsban Ben Szulajem és Graham Stoker brit ügyvéd, jelenlegi elnökhelyettes közül kellett választaniuk.

The post Az FIA új elnöke kezdésként megbüntetheti Hamiltont first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés