:

Ausztráliai ugrálóvár-baleset: egy 11 éves fiú is belehalt sérüléseibe

Ausztráliai ugrálóvár-baleset: egy 11 éves fiú is belehalt sérüléseibe
  • 24.hu
  • 19 Dec, 2021
  • Címkék: #

Újabb gyermek, egy 11 éves fiú halt bele a sérüléseibe, és ezzel már hatra nőtt az ausztráliai ugrálóvár-baleset halálos áldozatainak száma – írja az MTI. Két sérült gyereket válságos állapotban továbbra is kórházban ápolnak, egy pedig hazatérhetett.

A baleset csütörtökön történt, miután a szél felkapott és felborított egy ugrálóvárat a Tasmania északnyugati részén fekvő Devonport egyik általános iskolájában egy tanév végi rendezvényen. A szerencsétlenségnek összesen kilenc érintettje volt, rendőrségi tájékoztatás szerint sok gyerek mintegy tíz méter magasról zuhanhatott le. Az ügyben nyomozást indítottak.

A tragédia mélyen megrendítette az ausztrálokat. A devonporti iskolát virágokkal árasztották el, és 1,2 millió ausztrál dollár adomány érkezett az áldozatok hozzátartozói számára. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök elmondta: a mentőcsapatok és a közösség tagjai összesen 800 ezer ausztrál dollárt vehetnek igénybe a trauma feldolgozását támogató tanácsadásra – számolt be az AAP ausztrál hírügynökség.

The post Ausztráliai ugrálóvár-baleset: egy 11 éves fiú is belehalt sérüléseibe first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés