:

?Ha szeretnéd felnőni látni a gyereked, akkor vedd fel” – tinik zsaroltak egy szülőt

?Ha szeretnéd felnőni látni a gyereked, akkor vedd fel” – tinik zsaroltak egy szülőt
  • 24.hu
  • 20 Dec, 2021
  • Címkék: #

Ha szeretnéd a gyerekedet felnőni látni, akkor mikor hívlak vedd fel a telefont. Ha pedig nem, akkor más utat járunk

– így fenyegették azt a szülőt, akitől százezer forintot követeltek a fiatalkorú zsarolók. A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás kísérlete miatt emelt vádat három fiúval szemben

A vádirat szerint egy 17 éves fiú idén júliustól telefonon, illetve az általa kézzel írt levélben azzal zsarolta az 55 éves szülőt, hogy amennyiben nem ad neki készpénzt, úgy róla egy olyan fényképet juttat el a gyámhatósághoz és a rendőrséghez, amely miatt börtönbe kerülhet.

A fiatal fiú a bűncselekmény elkövetésébe nem sokkal később bevonta a 16 és 17 éves társát is, mivel a jelenlétükben, az egyiküktől kölcsönkért telefonon ismételten felhívta a sértettet, akit ekkor már azzal fenyegetett meg, hogy felgyújtja a házát, amennyiben nem fizet neki még aznap százezer forintot.

A fiatal zsarolók ezt követően megállapodtak abban, hogy amíg az egyikük átveszi pénzt, addig két társa a közelben elrejtőzve figyeli az eseményeket, a megszerzett pénzt pedig később elosztják egymás között. A pénz átvételekor azonban a nagyatádi nyomozók elfogták és őrizetbe vették a fiúkat, akiket a bíróság bűnügyi felügyeletbe helyezett.

Az ügyészség az egyik fiítalra végrehajtandó szabadságvesztést, míg két társára javítóintézeti nevelés kiszabására tett indítványt.

The post ?Ha szeretnéd felnőni látni a gyereked, akkor vedd fel" - tinik zsaroltak egy szülőt first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés