:

Egy kínai kényszermunkás személyi igazolványát találhatták meg egy interneten rendelt kabát bélésében

Egy kínai kényszermunkás személyi igazolványát találhatták meg egy interneten rendelt kabát bélésében
  • 24.hu
  • 21 Dec, 2021
  • Címkék: #

Az interneten rendelt kabátot magának egy 24 éves norwichi nő, bár a ruhadarab rendben megérkezett, alaposan meglepődött, amikor jobban megnézte az árut.

A 49,99 fontos kabát bélésében ugyanis egy kínai ember személyi igazolványa volt ? írja a Mirror.

A brit Országos Egészségügyi Szolgálatnál (NHS) dolgozó nő szerint üzenni akartak a dokumentummal.

Ez egy kényszermunkás segítségkérése lehet

? mondta.

A nő hozzátette, hogy mivel az NSH-nál dolgozik, különösen fontos számára, hogy az emberek a lehető legjobb életet éljék, ettől viszont nagyon messze vannak a Kínában éhbérért dolgoztatott munkások.

A brit nő a My Shoe Store nevű online cégtől vásárolta meg a kabátot, amely a Brave Soul terméke. A márka a Whispering Smithhez tartozik, a cégről azt feltételezik, hogy egyes termékeit Kínában gyártatja le olyan munkásokkal, akiket rabszolgaként dolgoztatnak.

Ezek a dolgozók rendszerint filléreket kapnak, és többeket fogva tartanak, esélyük sincs otthagyni a munkát.

Az Amnesty International szóvivője az esetre reagálva közölte, hogy a vállalatoknak kötelességük lenne tiszteletben tartani az emberi jogokat Kínában és bárhol máshol a világon, fel kellene mérniük, hogy partnereik kikkel és milyen feltételek mellett dolgoznak.

A problémára Greta Thunberg is felhívta a figyelmet.

The fashion industry is a huge contributor to the climate-and ecological emergency, not to mention its impact on the countless workers and communities who are being exploited around the world in order for some to enjoy fast fashion that many treat as disposables. 1/3 pic.twitter.com/pZirCE1uci

? Greta Thunberg (@GretaThunberg) August 8, 2021

A Daily Mail emlékeztet, hogy 2015-ben a Primark egyik vásárlója a zoknijában talált egy levelet, amely állítólag szintén egy kínai rabszolgától származott.

A vevő lefordíttatta a szöveget, amelyben egy férfi azt állította, hogy feleségével együtt megkínozták, és zsarolásra, valamint csalásra kényszerítették őket.

A Daily Mail cikkében a kabátban és a zokniban lévő levelet is meg tudja nézni.

The post Egy kínai kényszermunkás személyi igazolványát találhatták meg egy interneten rendelt kabát bélésében first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés