:
Breaking News

Egy nap alatt ötvenezer új fertőzöttet azonosítottak Spanyolországban

Egy nap alatt ötvenezer új fertőzöttet azonosítottak Spanyolországban
  • 24.hu
  • 22 Dec, 2021
  • Címkék: #

Spanyolországban már legalább 5 585 054 ember fertőződött meg a koronavírussal, az új esetek csaknem felét az omikron variáns okozza, írja az MTI.

A királyság egészségügyi minisztériuma kedden közölte: 24 óra alatt 49 823 fertőzést vettek nyilvántartásba. Az El País című újság szerint ez a legmagasabb napi növekedés a járvány egész ideje alatt. A hatóságok adatai szerint a 47 milliós országban eddig 88 887 beteg halt meg, az utóbbi egy napban 94.

A december 6-a és 12-e között diagnosztizált új esetek 47,2 százaléka az omikron variánshoz köthető.

A kormány szerdán rendkívüli ülést tart a régiók egészségügyi kérdésekért felelős vezetőivel, hogy további intézkedéseket mérlegeljen az omikron variáns keltette megbetegedések új hullámának kezelésére.

A dél-európai országban tavaly december végén oltási kampány indult. A 12 évesnél idősebb spanyolok mintegy 90 százaléka már két adag vakcinát kapott.
Ennek ellenére az utóbbi időben a fertőzés aránya ismét jelentősen emelkedni kezdett. Az ország különböző régióiban a hatóságok új intézkedéseket foganatosítottak a járvány megfékezésére.

A 17 autonóm tartományból mostanra 10-ben, valamint a 2 észak-afrikai autonóm városban is úgy döntöttek, hogy bizonyos nyilvános helyekre csakis védettségi igazolvánnyal lehet belépni. Jellemzően az éjszakai zenés-táncos szórakozóhelyeket érinti ez a követelmény.

Az északkeleti Katalónia, az ország egyik legnépesebb régiója kedden bejelentette, hogy bírósági jóváhagyást kér az új korlátozásokra, köztük a csütörtökről péntekre virradó éjjel 1-től 6 óráig tartó kijárási tilalomra és a szórakozóhelyek bezárására.

A Kanári-szigetekre pedig belföldről is csak az utazhat be, aki oltással vagy negatív koronavírusteszttel rendelkezik.

The post Egy nap alatt ötvenezer új fertőzöttet azonosítottak Spanyolországban first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés