:

Itt a szűk lista, amiből kiválasztják majd az idei Oscar-díjas filmeket

Itt a szűk lista, amiből kiválasztják majd az idei Oscar-díjas filmeket
  • 24.hu
  • 22 Dec, 2021
  • Címkék: #

Az idei év márciusa óta bemutatott filmek közül 2022. március 27-én, a Los Angeles-i Dolby Theatre színpadán derül majd ki, hogy ki viheti haza az aranyszobrokat, a lehetséges győztesek szűkített listája azonban rendszerint már jóval korábban elérhető.

így történt ez idén is: a Collider által közzétett listáról hiányzik ugyan a Cannes-ban Arany Pálmát nyert Titán (a legjobb film kategória esélyeseit még nem jelentették be, így azon a jövőben még feltűnhet), szerepelnek azonban rajta olyan munkák is, amiknek a felbukkanására talán csak kevesen számítottak.

Kapcsolódó Az ilyen filmek miatt sátánozza Kövér László Nyugat-Európát Kiborg energiák és progresszív családmodell az év Arany Pálma-díjas filmjében. Kritika a botrányfilmként emlegetett Titánról.

A legjobb idegennyelvű filmek közt az egy homoszexualitásáért újra és újra bebörtönzött német férfi történetét elmesélő Grosse Freiheit (Nagy szabadság), a társai által bántalmazott kisfiú védelmére siető nőt bemutató belga Playground (Játszótér), az egy kísérletben egy humanoid robottal összeköltözött kutatónőről szóló Én vagyok a te embered (Ich bin dein Mensch), Noomi Rapace izlandi horrorja, a Lamb (Bárány), a japán Drive My Car (Vezesd az autóm), illetve két, a magyar mozikban is megfordult alkotás,

Joachim Trier Cannes-ban is díjazott sötét romantikus drámája, A világ legrosszabb embere, illetve az új Paolo Sorrentino-dráma, az Isteni kéz (The Hand of God) küzd meg egymással a végső győzelemért.

Wes Anderson A Francia Kiadás-a, illetve a Párhuzamos anyasorsok (Parallel Mothers) egy, A kutya karmai között (The Power of the Dog) és a Mátrix: Feltámadások kettő, a Dűne három, míg a Nincs idő meghalni négy jelölést kapott.

A legjobb dokuk között méreti meg magát például a Billie Eilish-film (Billie Eilish: The World’s a Little Blurry), a kínai álmot bemutató Ascension, illetve a The Velvet Undeground kezdeteit bemutató The Velvet Underground.

A lista a következő hat hétben tovább szűkül majd, hiszen az Amerikai Filmakadémia tagjai január végén szavazhatnak majd a végső jelöltek listájára, amit február 8-án, a legjobb film kategóriában esélyes alkotások listájával együtt tesznek majd közzé.

The post Itt a szűk lista, amiből kiválasztják majd az idei Oscar-díjas filmeket first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés