:

Órákig voltak ?karanténban? egy repülőn, mert pozitív lett a pilóta Covid-tesztje a felszállás előtt

Órákig voltak ?karanténban? egy repülőn, mert pozitív lett a pilóta Covid-tesztje a felszállás előtt
  • 24.hu
  • 22 Dec, 2021
  • Címkék: #

A London-Heathrow-i repülőtéren tegnap kellemetlen élményben volt része a British Airways Barbadosra tartó egyik járatán utazóknak: a felszállás előtt öt órát kellett várniuk ? az idő nagy részét a repülő utasterében ?, miután a gép irányítója a pilótafülkében tudta meg, hogy legutóbbi Covid-tesztje pozitív lett ? írja a Mirror.

A történetet azt követően kapta fel az internet, hogy a gép egyik utasa, a 20 éves angol válogatott gyeplabdás Darcy Bourne a TikTokján tegnap megosztott egy videót arról, ahogy a pilóta tájékoztatja az utasokat a váratlan helyzetről.

Bourne reggel 9-kor szállt fel a Londonból induló járatra, amikor 11 előtt nem sokkal a pilóta azt mondta be az utasoknak,

hogy pozitív lett a Covid-tesztje, ezért addig nem tudnak felszállni, amíg nem találnak másik pilótát, aki helyettesítené ? ráadásul a gépet sem hagyhatja el senki.

@darcdikdok

Thought I was going away to escape corona ##fyp? ##covid ##holiday ##vacation

? original sound - Hola :)

A felvételt egy nap alatt több mint 1,2 milliószor játszották le.

A videó folytatása már a reptér várótermében készült, ahol a fiatal nő megmutatja, hogy végül leengedték őket a gépről, és egy 4 font (1730 forint) értékű étkezési utalványt is kaptak.

Öt óra várakozás és a repülőgép elhagyására felszólítás után az utasokat tájékoztatták, hogy az eredmény téves pozitív volt, és megengedték nekik, hogy visszaszálljanak a gépre.

A gép pedig végül a fedélzeten tartózkodók megkönnyebbülésére az első beszállás után 17 órával le is szállt Barbados fővárosában, Bridgetownban.

A Mirror egy harmadik videóról is ír, ami azóta eltűnt Bourne TikTokjáról. Ebben a videóban a fiatal nő részletesen elmesélte, mi is történt pontosan:

9 óra körül szálltunk fel a gépre, és 10 órakor kellett volna felszállnunk. Délelőtt 10:45-kor azt kérdeztem: ?Mi folyik itt??. A pilóta ekkor bejelentést tett, és azt mondta: ?Hé srácok, sajnálom, pozitív lett a Covid tesztem?. De mi sem hagyhattuk el a helyünket. Eltelt három óra, és még mindig a helyünkön ültünk. Nem ehettünk, nem mozoghattunk. Az emberek kezdtek randalírozni, ezért leengedtek minket a gépről, és 4 font értékű étkezési utalványt adtak nekünk. A repülőtéren még egy vizet is alig lehet kapni 4 fontért. Aztán két órával ezután, tehát úgy öt órával később, azt mondták, hogy téves pozitív eredmény. Sosem volt Covidja. Szóval visszatértünk a gépre, minden rendben, kivéve, hogy az étel elromlott, ki kellett dobniuk a tízórás repülőútra szánt ételünket.

Bár enni nem adtak nekik, a fiatal nő elmondása alapján minden utas kapott egy üveg rumot kárpótlásképpen.

The post Órákig voltak ?karanténban? egy repülőn, mert pozitív lett a pilóta Covid-tesztje a felszállás előtt first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés