:

Nem mennek a világ legjobb hokisai a téli olimpiára

Nem mennek a világ legjobb hokisai a téli olimpiára
  • 24.hu
  • 22 Dec, 2021
  • Címkék: #

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) a koronavírus-járvány újabb hulláma miatt mégsem engedi el játékosait a februári, pekingi téli olimpiára.

Tekintettel arra, hogy a koronavírus komoly fennakadást okozott a menetrendben, az olimpiai részvétel már nem lehetséges

? jelentette be szerdán Gary Bettman, az NHL elsőszámú vezetője.

NHL announces that there will not be an Olympic break, NHL Players will not be able to participate in 2022 Winter Olympics in Beijing.

Full release: https://t.co/GkHDkNgZSo pic.twitter.com/ysBmWctzjw

— NHL Public Relations (@PR_NHL) December 22, 2021

Az NHL szeptemberben azzal a feltétellel vállalta, hogy megszakítja az ötkarikás játékok idejére a bajnoki küzdelmeket, ha a pandémia miatt nem lesz hosszabb leállása. Mivel azonban a világjárvány miatt csak az elmúlt héten 32 meccset kellett halasztani a járvány miatt, a vezetők úgy döntöttek, hogy nem kockáztatnak.

Kapcsolódó A koronavírus leállította a világ legjobb bajnokságát A tervezettnél hamarabb indul a karácsonyi szünet, hogy a csapatok rendezni tudják a sorokat.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) kötött szerződés értelmében az NHL-nek január 10-ig volt lehetősége pénzügyi kompenzáció nélkül elállni a sztárok szerepeltetésétől,

így aztán 2018 után 2022-ben sem lesznek majd az olimpián a világ legjobb bajnokságának játékosai.

A profi liga azt tervezi, hogy a február 3. és 22. közötti időszakban, amikor az olimpiai szünetet tartották volna, akkor lehetőség lesz pótolni az elmaradt összecsapásokat.

The post Nem mennek a világ legjobb hokisai a téli olimpiára first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés