:

Ez a táblázat megmutatja, mennyire erős a jelszava

Ez a táblázat megmutatja, mennyire erős a jelszava

A Statista hasznos táblázatot készített az erős jelszavak választásához, mely megmutatja, hogy egy jelszót mennyire könnyű feltörni. Ezt az alapján határozza meg, hogy hány karakterből áll és milyen típusú karaktersorozatról van szó. Például: ha a jelszóban van legalább egy nagybetű és szám, akkor 2000 évbe telhet egy 12 karakteres jelszó feltörése egy számítógéppel dolgozó hackernek. Ha ezt még egy szimbólummal is megtoldjuk, már 34 ezer évről beszélhetünk.

It’s #ComputerSecurityDay and the perfect time to remind you to take your #passwords seriously. Cyber security doesn’t have to be complicated, follow the guidelines on the first chart and never use the passwords from the second for a good start.

? Statista (@StatistaCharts) November 30, 2021

Érdemes ránézni az idei év legrosszabb jelszavainak listájára is, hogy lássuk, milyen karakterkombinációkat érdemes mindenképp kerülni:

Kapcsolódó Azonnal cserélje le a jelszavát, ha ezen a listán látja! Idén is kiadták az év legrosszabb jelszavainak listáját. Rajta van a zolika és a macika is.

The post Ez a táblázat megmutatja, mennyire erős a jelszava first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés