:

Berki Zsolt, a Városháza-ügy kulcsfigurája: Gansperger nagyon erőltette a második találkozót, nem volt jó érzésem

Berki Zsolt, a Városháza-ügy kulcsfigurája: Gansperger nagyon erőltette a második találkozót, nem volt jó érzésem
  • 24.hu
  • 23 Dec, 2021
  • Címkék: #

Gansperger Gyula kérte, hogy szervezzem meg azt a bizonyos találkozót, hogy fogadja őt a vagyonkezelő vezérigazgatója. Az általa képviselt befektetőcsoport szeretett volna befektetési célpontokat, fejlesztési célpontokat találni a fővárosban

? nyilatkozta a Telexnek Berki Zsolt, a Városháza-ügyben sokat emlegetett ingatlanos, aki arról is beszélt, hogy csak egy találkozót szervezett a Rahimkulov család és a városházi vagyonkezelők között. Elmondása szerint a Városháza eredetileg nem volt benne a kínálatban, a befektetők álltak elő azzal a kérdéssel, hogy annak fejlesztésével milyen lehetőségek lennének, mert ez a célpont nekik nagyon tetszene.

Azt nem tudta megmondani, hogy a Rahimkulov család részéről ki vett részt ezen a megbeszélésen, de emlékei szerint ott volt Zentai Péter (aki számos ingatlan- és építőipari vállalatban Rahimkulovék tulajdonostársa). A beszélgetésen jelen volt még Bodnár Dezső, ?de ő meg sem szólalt? (ő az az ingatlanfejlesztő, akire hivatkozva Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője azt állította, hogy Berki Zsolt 10 százalékos tiszteletdíjat kért a Városháza eladásának lebonyolításáért, és az összegből magasabb körök is részesültek volna), illetve Rahimkulovék egy építészt is hoztak magukkal. A főváros részéről Barts J. Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója és helyettese, Horváth Nándor vett részt a találkozón.

Kapcsolódó Koholmánynak tartja a Fidesz frakcióvezetője által felolvasott levelet a Városháza-ügy kulcsfigurája Berki Zsolt írásban válaszolt a fővárosi vizsgálóbizottságnak.

Berki elmondta, hogy a Városháza ügyét Zentai és Gansperger hozta fel, ?ők kérdezgették, hogy azzal a helyszínnel kapcsolatban milyen lehetőségek vannak.? Barts erre úgy reagált, hogy

többféle elképzelés van a városvezetés részéről, de azt nem közölte, hogy melyik a leginkább konkrét, de arról volt szó, hogy egy esetleges hasznosítás esetén mi és hogyan történne.

Ár is elhangzott, hozzávetőlegesen 100 millió euró, illetve 40 milliárd forint ? mondta Berki a Telexnek. Nevekről és pozíciókról viszont nem esett szó, senki nem említette sem Karácsony Gergely főpolgármester, sem helyettese, Kiss Ambrus nevét. Végül úgy búcsúztak el, hogy ebben az évben 8 milliárd forint forrásuk van, és majd jelentkeznek ? idézte fel a történéseket Berki.

Az Indexen megjelent szerződést, amelyen megbízóként a Berki tulajdonában lévő Northern Rock Kft. szerepel, és eladásra kínálja az ingatlant, ismét koholmánynak nevezte, a jutalékos rendszert pedig aljas rágalomnak. Azt nem tudja, hogy Bajnai Gordon hogyan került a képbe,

a maszkos alak felvételeiből értesültem arról, hogy a volt miniszterelnök is áldozatául esett Gansperger meghívásának, de őt sem ismerem.

Berkinek akkor kezdett gyanús lenni az ügy, amikor ?az ősz folyamán, az ügy kirobbanása előtt, valamikor október második felében Gansperger Zentai kérésére hivatkozva megkeresett. Ragaszkodott volna hozzá, hogy egy második szakmai tárgyalást szervezzek meg a vagyonkezelő vezérigazgatójával. Ezt vagy egy hétig sulykolta nekem Gansperger úr, de nem tettem eleget a kérésének.? Elmondása szerint azért nem, mert Gansperger, aki az első Orbán-kormány idején a privatizációs ügynökséget vezette, nagyon erőltette a találkozót, és már volt egy rossz érzése ezzel kapcsolatban.

Kapcsolódó Kicsoda Gansperger Gyula, aki a Fidesz főkönyvelőjéből lett a Városháza-ügy kulcsszereplője? Végigvesszük, mit csinált az elmúlt harminc évben a Fidesz egykori pénzembere, aki bevonta egykori főnökét, Bajnai Gordont is a Városháza-ügybe.

Tudták, hogy a felmerült kérdések egyáltalán nem voltak aktuálisak, a fejlesztés még nem volt kibontakozóban, nem volt kiválasztott elképzelés, komolytalan volt az újabb megkeresés. Sőt, legjobb tudásom szerint nem is költött ez a csapat pénzt az említett 8 milliárdból.

Berkit egyelőre még nem hallgatták ki, de otthonában házkutatást tartottak. Az ügy kirobbánsa óta egyik érintettel sem egyeztetett, azt pedig egyelőre nem tudja, hogy tesz-e jogi lépéseket az ügyben.

The post Berki Zsolt, a Városháza-ügy kulcsfigurája: Gansperger nagyon erőltette a második találkozót, nem volt jó érzésem first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés