:

Horvát kézikapitány: Magyarországon példaképek lesznek a sportolókból

Horvát kézikapitány: Magyarországon példaképek lesznek a sportolókból
  • 24.hu
  • 23 Dec, 2021
  • Címkék: #

Vasárnap 70., alkalommal választja meg a Sportske novosti az év horvát sportolóit. A portál interjúkkal készül a nagy eseményre, legutóbb a női kézilabda-válogatott és a Lokomotiva edzője, Nenad Sostaric és a zágrábi klub igazgatója, Klaudija Bubalo volt a vendég.

Kapcsolódó Közel ötven éve büszke sztárkapusaira a norvég női kézilabda De a legkiemelkedőbb sikereket Katrine Lunde érte el.

A Lokomotiva a zágrábi sportok abszolút zászlóshajójának számít, a klubra épülő válogatott tavaly Európa-bajnoki bronzérmet szerzett, idén pedig a csapat bekerült az Európa Liga csoportkörébe (ahol többek között a Mosonmagyaróvár ellen is pályára lépnek majd).

A sikerünk titka? Nem vagyunk hajlandók elfogadni, hogy nem vagyunk a társadalmunk fontos részei, hogy nem ismernek el bennünket, és nincs jogunk a sikerhez

? mondta Bubalo.

Sostaric hozzátette, botrány, hogy a klub és gyakorlatilag a teljes horvát sport milyen körülmények között dolgozik.

?Az év két-három hónapjában nincs hol edzenünk, mert bizonyos rendezvények elfoglalják a csarnokot. Januárban az Európai Ligában játszunk, jelenleg viszont egy kis csarnokban edzünk. És ez senkit nem érdekel? ? bosszankodott.

A horvátországi sporthelyzettel kapcsolatban elmondott egy nagy igazságot.

Beszéltem egy magyarországi kollégával, és megkérdeztem tőle, hogy lehetséges, hogy ilyen jók a munkakörülményeik? Azt mondta, hogy ?amíg Magyarországon példaképeket csinálunk a sportolókból, addig Horvátországban csak tönkreteszitek őket.?

The post Horvát kézikapitány: Magyarországon példaképek lesznek a sportolókból first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés