:

Huawei P50 Pocket: ezt tudja a frissen bejelentett, hajlítható kijelzős kagylómobil

Huawei P50 Pocket: ezt tudja a frissen bejelentett, hajlítható kijelzős kagylómobil

A korábbi szivárgások után végre lehullott a lepel a Huawei első hajlítható kijelzős kagylómobiljáról, ami P50 Pocket névre hallgat. Bár a Motorola Razr és a Samsung Galaxy Z Flip bőven megelőzte a kínai gyártó modelljét, a Huawei újdonságának van egy nagy előnye: az egyszerű zsanér helyett egy többdimenziós mechanikát alkalmaz, aminek hála semmilyen látható rés nem marad összecsukott állapotban. A mobil 7,2 milliméter vékony nyitott állapotban, becsukva 15,2 milliméter, a súlya pedig mindössze 190 gramm.

Becsukott állapotban a legfeltűnőbb jellemző a kerek kamerasziget és a szintén kerek külső kijelző. Utóbbi 1 hüvelykes, és az órát, a dátumot, az értesítéseket, és widgeteket tud megjeleníteni. Kinyitva egy 6,9 hüvelykes, 120 Hz-es képfrissítésű OLED panelt kapunk, 21:9-es képaránnyal, 1188 x 2790 pixellel, felül egy kameralyukba helyezett szelfikamerához.

Huawei

A főkamera 40 megapixeles, emellé jön egy 13 megapixeles ultraszéles és egy 32 megapixeles, széles spektrumú, a színvilág javításáért felelős egység. A rendszerchip egy Snapdragon 888 4G, tehát az 5G-t nem tudja a mobil, cserébe viszont  8 GB RAM és 256 GB háttértár került bele, ami 12/512 GB is lehet a drágább változat esetén. Operációs rendszerként HarmonyOS-t kapnak a felhazsnálók, az aksi kapacitása 4000 milliamperóra, 40 wattos gyorstöltési lehetőséggel.

A készülék fekete, ezüst és arany színekben, 460 ezer forintnak megfelelő 8988 jüanos alapáron kerül a boltokba, a 12/512 GB-os változat pedig 563 ezer forintnyi jüanba kerül Kínában. Arról ugyanakkor egyelőre nincs hír, hogy a telefon elérhető lesz-e Európában.

Birkás Péter további cikkei Jön az ónos eső, inkább ne induljanak útnak!Sikeresen útra kelt a James Webb űrteleszkópEz a kiegészítő nem hiányozhat a PlayStation 5 mellől

The post Huawei P50 Pocket: ezt tudja a frissen bejelentett, hajlítható kijelzős kagylómobil first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés