:

Három nap alatt háromszor tört be ugyanoda

Három nap alatt háromszor tört be ugyanoda
  • 24.hu
  • 29 Dec, 2021
  • Címkék: #

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett férfival szemben, aki kerítéseken átugorva, bemászva, azokat letaposva Kecskemét-szerte ingatlanokba ment be, és a nyitott melléképületekből használati tárgyakat, kéziszerszámokat lopott el. Egyik áldozatánál három nap alatt háromszor is látogatást tett. Mindezt gépjármű-feltöréssel és kerékpárlopással egészítette ki ? olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdai közleményében.

A vádirat szerint a munkaviszonnyal és bejelentett jövedelemmel nem rendelkező jakabszállási férfi éppen a próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetését tölti, mivel korábbi lopásai miatt 2020 nyarán elítélték.

A férfi a nyitott garázsokból, tárolókból használati tárgyakat és kéziszerszámokat vitt el. Egyik esetben a késő esti órákban már éppen összekészítette az ellopni szándékozott holmit, amikor őt a tanya tulajdonosa megzavarta, ezért a zsákmányt hátrahagyva elmenekült a helyszínről.

Még aznap este egy közeli tanyára is bement, ahonnan csak egy hősugárzót vitt el. Másnap délelőtt azonban visszatért, és ekkor már akkumulátorokat, flexet, szerszámos ládát lopott el. Mindez nem volt elég, mert harmadnap az esti órákban újból visszament és egy láncfűrészt is magával vitt.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit többrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a korábbi felfüggesztett börtönbüntetés utólagos végrehajtását is rendelje el a bíróság. A jelenleg más ügyben letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt majd ? írja az ügyészség.

The post Három nap alatt háromszor tört be ugyanoda first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés