:

Elhagyta a vonaton az ütvefúróját vagy a hegedűjét? Ne csüggedjen!

Elhagyta a vonaton az ütvefúróját vagy a hegedűjét? Ne csüggedjen!
  • 24.hu
  • 29 Dec, 2021
  • Címkék: #

Az idén mintegy 7500 olyan tárgyat adtak le a vasúttársaságnak, amelyeket vonatokon vagy vasútállomásokon vesztettek el az utasok. Ezekből több mint négyezer került vissza a gazdájához ? idézi a Mávinform közleményét az MTI.

A közlemény szerint a vonatokon és az állomásépületekben többnyire telefonokat, pénztárcát, bankkártyát, kistáskákat, hátizsákokat, tornazsákokat, bőröndöt, iratokat, okmányokat, könyveket, ruhaneműt, szemüveget, esernyőt, kulacsot és bizsukat felejtenek az utasok.

Az idén a talált tárgyak között akadt azonban

hegedű, gitár, ütvefúró, roller és okosóra is

? tudatta a vasúttársaság. A nagyobb elveszített és megtalált készpénzösszegek általában néhány tízezer forint körül mozognak, tették hozzá.

Abban az esetben, ha a leadott tárgy tulajdonosa nem azonosítható, a tárgyat az állomáson általában 90 napig őrzik. Az elveszett tárgy átvételének feltétele, hogy az utas a jellemzők megadása mellett egyértelműen be tudja azonosítani, hogy az övé ? írták.

Amennyiben a pénzösszeget is tartalmazó tárgyért egy-két napon belül nem jelentkezik a tulajdonosa, akkor a pénzt nyilvántartásba veszi a vasúttársaság. A pénz, amit nem keresnek, vagy azért nem lehet visszaadni, mert az utas elérhetősége nem azonosítható, a hatályos Polgári Törvénykönyv alapján az államhoz kerül ? idézi a közleményt az MTI.

The post Elhagyta a vonaton az ütvefúróját vagy a hegedűjét? Ne csüggedjen! first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés