:

Megpróbálja levadászni a helyi Rambót egy spanyol kisváros lakossága

Megpróbálja levadászni a helyi Rambót egy spanyol kisváros lakossága
  • 24.hu
  • 01 Jan, 2022
  • Címkék: #

A 63 éves Alfredo Sánchez Chacón, vagyis a ?Galíciai Rambó? azzal érdemelte ki a becenevét, hogy már harmadszor szökött meg a börtönből, és kezdett el bujkálni a vadonban ? írja a helyi sajtóra hivatkozva a Guardian című brit lap.

Chacónt egy 1996-ban elkövetett gyilkosság miatt ítélték el, és 2025-ig kellene rács mögött maradnia. Először 1999-ben szökött meg: összekötött lepedőkön mászott ki egy börtön emeleti ablakából, amíg a rabtársai elterelték az őrök figyelmét. Két évig volt szökésben:

a Spanyol Légió tagjaként korábban megszerzett túlélő tudását kamatoztatva főleg a vadonban bujkált.

Alig fogták el, 2001-ben ismét meglépett, igaz, akkor csak 25 percen át élvezhette a szabadságot. A harmadik szökése egyszerűbb volt: tavaly márciusban egynapos eltávozást kapott, de nem ment vissza a börtönbe.

A börtöntől mintegy 105 kilométerre fekvő, mindössze 7900 lelket számláló Pontedeume lakói nyár végén figyeltek fel egyre több furcsaságra: kekszes csomagok, dobozos sörök, felvágottak tűntek el rejtélyesen a konyhákból. Egy ember, az éjszaka közepén bele is botlott a konyhájában a hűtőjét dézsmáló idegenbe.

A helyieknek meggyőződése lett, hogy a szökevény Chacón garázdálkodik a környéken, ezért elhatározták, hogy járőr csapatokat szerveznek, és megpróbálják elfogni a ?Galíciai Rambót?.

The post Megpróbálja levadászni a helyi Rambót egy spanyol kisváros lakossága first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés