:

Ezek miatt a filmek miatt leszünk izgatottak 2022-ben

Ezek miatt a filmek miatt leszünk izgatottak 2022-ben
  • 24.hu
  • 01 Jan, 2022
  • Címkék: #

Zsibbasztó Vígjátékok Egységfront

Az elveszett város, The Unbearable Weight of Massive Talent

Ugyan Adam Sandler jövőre is kijön néhány új netflixes vígjátékkal, a komédiák közül mégsem az ő munkáit várjuk igazán, minthogy legalább két annyira agyament darab már biztosan érkezik, amivel holmi fingós poénok nem tudják felvenni a versenyt. Az elveszett városban a kalandregényíró Sandra Bullockot elrabolja egy lökött pénzember, Daniel Radcliffe, abban a hitben, hogy egy kalandregényíró biztosan a valóságban is ügyes kincsvadász. És bizony nem az ? de szerencsére megmentésére siet Channing Tatum, akinek szintén annyi köze van a dzsungelkalandokhoz, hogy ő szokott lenni a modell az említett könyvek borítóján. A mentőakció csúcsra járatja a bénázást, a szenzációs trailerben egy ponton pedig felbukkan Brad Pitt is. A film márciusban érkezik.

Alig várjuk! Az elveszett város mellé csatlakozik eszelős vígjáték-fronton a The Unbearable Weight of Massive Talent, amit kb. A jelentős tehetség elviselhetetlen súlyának fordíthatunk. Ebben Nicolas Cage önmagát alakítja mint kiöregedő-félben lévő egykori mozisztárt, akinek lesújtó anyagi és szakmai helyzete miatt muszáj elvállalnia egy furcsa és veszedelmes haknit: egy mániákus rajongója szülinapján ikonikus szerepeit kell megidéznie egymás után. Nic Cage viccet csinál karrierjéből? Ezt látni kell. Áprilisig kell várni érte.

A kötelező videojáték-film

Uncharted

Az egyébként is elképesztő karriercsúcsokat döntögető aktuális Pókemberünk, Tom Holland az Uncharted című videojáték filmadaptációjában Mark Wahlberg oldalán indul küldetésre februárban. A film a játékoknak egyfajta előzménytörténete, melyből kiderül, hogyan pajtizott össze a főszereplő Drake és a Wahlberg alakította Sully. Igazi kincskeresős-kalandos mozinak ígérkezik, amely remélhetőleg le tudja rázni a videójáték-filmek évtizedes átkát, miszerint ezek a filmek csak überbénák lehetnek.

?Ez még létezik?? ? ősöreg franchise-ok újra velünk

Mission: Impossible 7, Top Gun: Maverick, Dr. Szöszi 3., Jurassic World: Világuralom, Sikoly

Minthogy Hollywood igazi nosztalgiafüggő ? pontosabban a nézők azok, és a blockbusterek boldogan vámolják meg ezt a tényt ?, így 2022-ben is folytatódik és újraéled több olyan franchise is, amelyekről már azt hittük, rég végük. így például mindjárt januárban visszaugrunk a kétezres évek tinihorrorjainak hangulatába a Sikoly reboot-folytatásában. Aztán májusban, közel három évnyi (!) covid-okozta csúszás után folytatódik a Top Gun-franchise, melyben Tom Cruise immár a következő generációt tanítja repülni. Akinek ez nem lenne elég a réges-régi Tom Cruise-filmek sorából, azok bizonnyal örülnek, hogy szeptemberben jön a hetedik Mission: Impossible-film is, amelyben Cruise állítólag karrierje legveszélyesebb mutatványát láthatjuk majd. De akad azért ennél sokkal régebb óta nem látott, és lényegesen ösztrogéndúsabb franchise-mozi is: bármilyen hihetetlen, 2022 májusában, közel húsz év után folytatódik Elle Woods története is a Doktor Szöszi 3-ban. Egy hónappal később, júniusban némi őslénybalhé is érkezik a Jurassic World: Világuralommal, mely azon meglehetősen zavarba ejtő végkifejlet után négy évvel veszi fel a fonalat, ahová a 2018-as film, a Bukott birodalom végén eljutottunk, éspedig, hogy a dinók elszabadultak az emberlakta Föld bolygón.

Animációs rajongásaink

Pirula Panda, DC League of Super Pets, Lightyear, Minyonok: Gru színre lép, Strange World, Spider Man: Across the Spider-Verse – Part One

Gyerekeink ? köztük saját belső gyermekünk ? is bőven kap muníciót jövőre. Márciusban a Pixar elhozza a Pirula Pandát, melynek főszereplője, egy tinilány egy nagy vörös pandává változik minden esetben, amikor elöntik az érzelmei. Májusban a DC League of Super Pets című moziban a szuperhősök háziállatai indulnak fontos küldetésre, júniusban jön a Lightyear, melyben a Toy Story Buzz Lightyearje kap saját sztorit, júliusban pedig megtudjuk, hogy lett Gru a minyonok főnöke a Minyonok: Gru színre lépben. A Disney az év végére tartogatja a Strange World (Különös világ) című filmjét, melyben egy felfedezőcsalád kalandjait követhetjük, várhatóan novemberben, de még előtte, októberben folytatódik Miles Morales története a párhuzamos Pókember-univerzumok között a Spider-Man: Across the Spider-Verse ? Part One című filmben. Az előző rész fenomenális volt, a folytatástól is sokat várunk.

Irodalomóra a moziban

Cyrano, Meggyőző érvek, Halál a Níluson

Irodalmi klasszikusok és bestsellerek filmadaptációi nélkül nem élet az élet, de aggodalomra semmi ok: Hollywood szállítja, amit várunk tőle. A Telluride-on 2021-ben már bemutatták a drámatörténet egyik legszebb történetének Joe Wright-féle musicalverzióját: a Cyrano címszerepében Peter Dinklage játszik, és 2022-ben végre szélesebb körben is elkezdik forgalmazni, bár hozzánk jelen állás szerint csak márciusban ér el. Hogy pontosan mikor, az egyelőre bizonytalan, de 2022-ben jön egy Jane Austen-adaptáció is, a Meggyőző érvek Dakota Johnsonnal a főszerepben, emellett februárban, Armie Hammer szexuáliszaklatás-botránya ellenére megérkezik az aktuális Agatha Christie-adagunk is, a Halál a Níluson Gal Gadot és Kenneth Branagh főszereplésével.

Szuperhősök Marveléknél

Doctor Strange az őrület multiverzumában, Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!, Thor: Szerelem és mennydörgés, A galaxis őrzői karácsonyi különkiadás

Nyilvánvalóan nem 2022 lesz az év, amikor a Marvel hirtelen abbahagyja érzékeink szőnyegbombázását képregényfilmjeivel. Májusban jön a következő Doctor Strange-mozi Sam Raimi rendezésében, júliusban Taika Waititi remélhetőleg ugyanúgy megnevettet minket a Thor: Szerelem és mennydörgéssel, mint az előző Thor-filmmel tette. Novemberben a Chadwick Boseman előtt is fejet hajtó új Fekete Párduc-film is megérkezik, sőt, ha minden jól megy, 2022 karácsonyán kapunk egy karácsonyi kiadást A galaxis őrzőiből is. Bár e cikknek nem témája, de fontos jelezni, hogy a Marvel természetesenm sorozatfronton is támad: Oscar Isaac a Moon Knight című sorozattal lép be a Marvel-univerzumba, jön a Ms. Marvel, sőt, elvileg a She-Hulk is.

Szuperhősök Marveléken túl

Morbius, Black Adam, The Flash, Aquaman and the Lost Kingdom

Nyilván nem maradnak magukra a Marvel szuperhősei, a konkurencia ugyanis szintén nem pihen. Egyből januárban jön egy képregénymozi, ami egyszerre Marvel is, meg nem is az: Jared Leto Morbius, ?az élő vámpír?, Pókember egykori ellenlábasa bőrébe bújik, ami egy Marvel-világ ez is, de nem az, amelyben a fenti szereplők mozognak? bonyolult, mindegy is. Az viszont teljesen egyértelmű, hogy a DC háza táján júliusban jön Dwayne Johnson Black Adamként, novemberben A The Flash hoz egy Igazság Ligája-spinoffot Ezra Millerrel, decemberben meg az Aquaman egy másikat Jason Momoával. Az év legvárósabb nem Marvel-szuperhősmozija azonban egyértelműen az új Batman, melyben Robert Pattinson még az eddigieknél is sötétebb mélységekbe viszi a denevérember karakterét.

Killers of the Flower Moon

Martin Scorsese egyelőre nem tudni, mikor érkező filmjében Leonardo DiCaprio mindig felvillanyozó szereplésén túl Brendan Fraser nagy visszatérése is folytatódik, mindez 1920-as évekbeli hangulattal, rejtélyes gyilkosságokkal és nyomozással. Sehol egy szuperhős, mégis alig várjuk.

Nahát, némi eredetiség és girl power

A világ legrosszabb embere, She Said

Ugyan nem fog kasszát robbantani, ahogy azt az efféle szerzői csodák ritkán teszik, de a díjszezonban kétségkívül sokat hallunk majd Joachim Trier dramedyjéről, A világ legrosszabb emberéről, melyben a főhősnő saját maga megismerésén dolgozik néhány szerető kárára. A főszereplő Renate Reinsve már most a gálák egyik új kedvence, a film pedig végig nyerte a 2021-es fesztiválokat, 2022 januárjában pedig végre hozzánk is megérkezik. Jóval később, novemberben kapunk még egy szupernek ígérkező filmet erős és független nőkről: a She Said az oknyomozó újságírós filmek következő versenyzőjeként száll be majd a 2023-as díjszezonba, ugyanis a Harvey Weinstein-ügyet és a metoo-mozgalmat kirobbantó New York Times-riporterekről szól. A film a két újságíró, Megan Twohey és Jodi Kantor könyve alapján készül Carey Mulligan és Zoe Kazan főszereplésével, az Unorthodoxot is jegyző Maria Schrader rendezésében.

John Wick: Chapter 4

A Keanu Reeves-reneszánsz is folytatódik: még alig hűlt ki a visszatérő Mátrix emléke, Keanu máris újra itt van, éspedig az utóbbi évek egyik legszórakoztatóbb franchise-a, a John Wick negyedik fejezetében.

Fantáziavilágok varázslata

Avatar 2., Legendás állatok és megfigyelésük ? Dumbledore titkai

Hogy kell-e ennyi évvel később folytatni az Avatart, azon lehet vitatkozni, az azonban bizonyos, hogy 2022 karácsonyán, amikor a folytatás megérkezik, sorok fognak kígyózni a mozik előtt, mert ezt mindenképp látni kell! A fantasy-rajongóknak persze nem kell addig várnia: már áprilisban megérkezik a botrányokat (J. K. Rowling és transzellenes kirohanásai, Johnny Depp bírósági ügye exnejével) lezárni igyekvő Harry Potter-franchise új képviselője, a Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkai, melyben Mads Mikkelsen veszi át Grindelwald szerepét, és Jude Law, Ezra Miller meg a többiek is visszatérnek.

Kulthorror Különítmény

Nope, Disappointment Blvd.

Ha Jordan Peele (Tűnj el!, Mi) új horrort rendez, az bizony esemény a szokatlan horrorok rajongóinak körében, és többnyire a díjszezonban is. Peele olyan erősen beírta magát a kulthorror-rendezők sorába, hogy Nope című új filmje már azzal izgalomban tartja a szakmát, hogy egyáltalán létezik: a sztoriról az égadta egy világon semmit nem hoztak még nyilvánosságra. Csak egy szál poszterünk van, és a tény, hogy a Peele-horrorok bevált szereplőgárdájából többen visszatérnek, amikor júliusban a film mozikba kerül. Ari Aster szintén meglehetősen kevés információval érte el, hogy nagyon várjuk 2022-es filmjét, a Disappointment Blvd.-ot (magyarul kb. Csalódás Sugárút): csak annyit tudunk, hogy ez a 2019-es Fehér éjszakák (Midsommar) folytatása, és hogy szerepel benne Joaquin Phoenix. Meg vagyunk véve.

Fagyos vikingbosszú

The Northman

Robert Eggers folytatja a sötét, rideg, és a misztikummal kacérkodó történetek sorát: A boszorkány és A világítótorony után egy tizedik századi izlandi faluba utaztat minket, ahol egy viking herceg indul megbosszulni meggyilkolt apját. Mindezt Alexander Skarsg?rd, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Björk, Ethan Hawke és Willem Dafoe vezeti elő, éspedig áprilisban.

Katartikus muzsikuséletrajzok

I Wanna Dance with Somebody, Elvis

Akad még egy filmes trend, amit az utóbbi években megszoktunk és megszerettünk: a zenés zenész-életrajzi filmeké. E zsánerből is kapunk 2022-ben legalább kettőt, nem is kispályás témában: júniusban Baz Luhrman, az érzelmes-őrületes musicalek és románcok (Rómeó és Júlia, Moulin Rouge!, A nagy Gatsby) atyja ezúttal Elvis Presley-t veszi kezelésbe Austin Butlerrel Elvis, és Tom Hanksszel az ő menedzsere szerepében. És az év végére is jut egy hasonlóan nagy, hasonló projekt: Whitney Houston kétségkívül filmbe illő, tragikus életét eleveníti fel az I Wanna Dance with Somebody Naomi Ackie főszereplésével, Kasi Lemmons rendezésében és a négyszeres Oscar-jelölt Anthony McCarten forgatókönyvével. McCarten egyébként meglehetősen gyakorlott biopic-író, A legsötétebb óra című Churchill-film, a Stephen Hawkingról szóló A mindenség elmélete, a Benedek és Ferenc pápáról mesélő A két pápa és a Freddie Mercuryt és a Queent megéneklő Bohém rapszódia is az ő forgatókönyvéből született. Remélhetőleg nem ijedt meg a történet karcosságától itt sem.

Bodnár Judit Lola további cikkei Új értelmet ad a Mátrixnak az, ami nemi identitását kereső alkotóival az elmúlt húsz évben történtSem Ralph Fiennes tehetsége, sem Raszputyin harcedzett farka nem bírta el a King?s Man: A kezdetek ólomsúlyátMuhi András: Herendinek hat forgatókönyvét dobták ki, nekem meg negyvenet zsinórban

The post Ezek miatt a filmek miatt leszünk izgatottak 2022-ben first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés