:
Breaking News

8 éve keresi dollármillióit egy szeméttelepen egy férfi

8 éve keresi dollármillióit egy szeméttelepen egy férfi

2013-ban egy brit férfi kiselejtezte a használt merevlemezét, ami hamar egy newporti szeméttelepen végezte. Emberünk azóta is keresi, hogy pontosan hol – kiderült ugyanis, hogy a lemezen mai árfolyamon majdnem 357 millió dollárt (116 milliárd forint) érő bitcoin lapul. Az IFL Science szerint a digitális tárcában 7500 bitcoin lapul, ez 2013-ban 500 ezer fontot ért (219 millió forintot).

James Howells 2013 óta keresi a merevlemezt a helyi szeméttelepen, ami nagyjából egy focipályányi nagyságú. Sok szerencséje egyértelműen nem volt eddig, és bár 8 évvel ezelőtt a The Guardiannek adott interjújában elmondta, hogy nagyjából tudja, hol lehet a lemez, de kicsit belefáradt a keresésbe, azóta sem adta fel.

A helyieknek milliós jutalmat is ígért, ha segítenek megtalálni, a városi tanács azonban nem enged önkénteseket a szeméttelepre. Howells úgy gondolja, hogy a lemez még mindig olvasható lehet, annak ellenére, hogy 8 éve pihen a földben.

Ha a merevlemezt nem sikerül megtalálni, a dollármilliók örökre elvesznek: a bitcoin ugyanis, mint a legtöbb kriptovaluta, visszavezethetetlen, azaz nincs nyoma, ami alapján bizonyítani lehetne, hogy Howells tényleg ennyit bányászott össze.

Nagy Nikoletta további cikkei Pokoli év lesz 2022 Nostradamus szerintA bolygó, ahogy most ismerjük, megszűnhet létezniA tudomány szerint nem működnek a másnaposság elleni szerek

The post 8 éve keresi dollármillióit egy szeméttelepen egy férfi first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés