:

Jéggé fagyott egy autószállítmány, olyan hideg volt a Japán-tengeren

Jéggé fagyott egy autószállítmány, olyan hideg volt a Japán-tengeren
  • 24.hu
  • 03 Jan, 2022
  • Címkék: #

Rengeteg autó ragadt oda egy teherhajó fedélzetére szó szerint, amikor a járműveket szállító másik jármű útja egy jeges viharon át vezetett Japánból Oroszországba. Az autókereskedésekbe szánt kocsik annyira megsínylették a fagyást, hogy a történetről beszámoló Mirror szerint csak alkatrészenként tudják őket értékesíteni.

A hajót mínusz 19 Celsius-fok hideg fogadta a Japán-tengeren, ahol a szél olyan erősen fújt, hogy a hullámokat felcsapta a fedélzetre, amitől az autók megfagytak. Sőt, volt olyan verda is, ami odafagyott a hajóra, ezért nem lehetett leemelni a vlagyivosztoki kikötőben.

A  Sun Rio Ro-Ro nevű hajó a veszélyre figyelmeztető riasztások ellenére azért indult el Oroszországba, hogy a szállítmány még a 2022 elején esedékes, elektromos autókat érintő vámemelés előtt megérkezzen.

Ez egy teljes rémálom, szörnyű. Ezek most már nem autók, hanem szemét

? mondta az egyik szemtanú, egy autókereskedő pedig azt is elárulta, hogy rengeteg Nissan Leaf típusú elektromos autó volt a főleg használt verdákat szállító hajón. A Nissanokon mellett Toyoták is voltak a szállítmányban.

Jevgenyij Tyiskovec időjárási szakértő szerint ?naivitás volt abban reménykedni, hogy ez az értékes autórakomány károsodás nélkül túléli a rendkívüli fagyot?, hiszen a jégtől a megfagyott autók ablakai berepedezhetnek, valamint az ablaktörlők és az ajtók kilincsei tönkremehetnek. A karosszériára fagyó tengervíz Tyiskovec elmondása alapján garancia arra, hogy ezek az autók gyorsabban fognak rozsdásodni.

?A legrosszabb az, hogy az összes elektromos berendezés tönkremehet. Ez a modern autó halálos ítélete?

? zárta kommentárját a szakértő.

A nem mindennapi jégkárokat a lenti videóban lehet megtekinteni.

The post Jéggé fagyott egy autószállítmány, olyan hideg volt a Japán-tengeren first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés