:

Az idegek csatáját megnyerve lett másodjára világbajnok Peter Wright

Az idegek csatáját megnyerve lett másodjára világbajnok Peter Wright
  • 24.hu
  • 03 Jan, 2022
  • Címkék: #

Rendkívül izgalmas és fordulatos mérkőzés után Peter Wright 7-5-re legyőzte Michael Smith-t, ezzel pályafutása második világbajnoki címét szerezte meg.

Érezhetően idegesen kezdték a meccset a felek, mert bár az átlagok szokás szerint magasan voltak, de a kiszálló egyik játékosnak sem ment. Az idegek harcát végül a skót bírta jobban, egy brékkel 3-1-re húzta be az első leget. Ez alighanem megnyugtatta Wrightot, mert 1-1 után egy pocsékul sikerült 33 után szorított helyzetbe került, 148-ról mégis ki tudott szállni, ezután pedig 2-0-ra ellépett.

???? ?? ??????????!

Yet another unbelievable finish from the 2020 World Champion, this time he perfectly pins the bull to take the second set and double his lead!#WHDarts pic.twitter.com/8soyMR1SH1

— PDC Darts (@OfficialPDC) January 3, 2022

Ezután rövid szünetet követően Smith összekapta magát, ráadásul úgy nyerte meg első szettjét, hogy egy káprázatos 167-es kiszállóval nyert hátsó pályáról leget. Ezt a lendületet kihasználva élesebbek lettek az angol dobásai és kiszállói, így aztán az egyenlítés is összejött, négy szett után teljesen egálban volt a két dartsos.

?????'? ?? ??? ?????!

That was a tremendous set from Michael Smith and he's back in this final!

He halves the deficit and it's well and truly GAME ON!#WHDarts pic.twitter.com/KTEhyxklok

— PDC Darts (@OfficialPDC) January 3, 2022

Két leget nyert zsinórban Wright az ötödik szettben, de ezután megtorpant és hatalmas bakik után Smith döntő legre kényszerítette a skótot. Ekkor azonban mindketten elrontották a kiszállót, végül Wright húzta be a szettet. Szünet után azonban Smith sokkal magabiztosabb játékkal egyenlített és az egyre több hibát produkáló skót megingását kihasználva 4-3-ra fordítani tudott. Ezt követően azonban

hihetetlenül hullámzó játék után Wright egyenlített, nyolc szett után még mindig megtippelhetetlen volt, ki lesz a világbajnok.

Hasonló képet festett a következő szett is, a jó körátlagok mellett újra a gyenge kiszállóké lett a főszerepl, Wrightnak 31-ről nem sikerült megnyernie a döntő leget, Smith már nem volt ilyen elnéző, 5-4-re megint vezetést szerzett. Smith elkapta a fonalat, gyorsan elhozott két leget és azért játszott, hogy egy szettre legyen a vb-címtől.

Wright viszont nagyon  összeszedte magát, zsinórban 3 leget nyerve egyenlített és kezdődhetett minden előről. Legalábbis úgy tűnt, de a skót megtáltosodott az utolsó szünetet követően, további öt leget húzott be egymás után, Smith önbizalma teljesen elment. Végül a saját kezdését végre behúzta, de nem tudta tartani a lépést skót ellenfelével, aki 3-1-re megnyerte a szettet és második vb-címét nyerte meg.

????????? ?? ????? ???????? ???? ????! ?

Unplayable.

Peter Wright defeats Michael Smith 7-5 to secure his second World Championship title in a thrilling final and what a moment this is for Peter and his family ?

???-????. ? pic.twitter.com/cQwdzCuGsc

— PDC Darts (@OfficialPDC) January 3, 2022

The post Az idegek csatáját megnyerve lett másodjára világbajnok Peter Wright first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés