:

Kivezeti a Telekom a műholdas tévészolgáltatást

Kivezeti a Telekom a műholdas tévészolgáltatást

Január 21-ével a magyar Telekom kivezeti kínálatából a műholdas tévészolgáltatást ? figyelt fel rá a HWSW a szolgáltató weboldalán elérhető frissített ÁSZF-ben. A későbbiekben már csak IP-alapú televíziós csomagokra köthetnek szerződést az új ügyfelek. A meglévő Sat TV előfizetőket egyelőre nem érinti az intézkedés.

A szolgáltató műholdas tévéplatformja annak a SpaceComnak az infrastruktúráját használja, melyben a tervek szerint rövidesen többségi tulajdont szerezhet a 4iG Nyrt ? írja az informatikai portál.

Az interaktív Sat TV platformot csaknem egy évtizede vezette be kínálatába a Magyar Telekom, 2008 óta érhető el a cégnél műholdas tévészolgáltatás. Ezzel a Telekom számos szolgáltatása megjelenhetett olyan szolgáltatási területeken is, ahol a társaságnak nem volt saját hálózata, vagy a hálózat paraméterei nem tették lehetővé, hogy a (lineáris) tévés tartalmak megfelelő minőségben megjelenjenek a nézőknél. Idővel azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a vezetékes hálózatok folyamatos fejlesztésének köszönhetően a drágán fenntartható műholdas tévét legfeljebb olyan területeken érdemes az előfizetők számára ajánlani, ahol IPTV-s végpont bármilyen okból nem létesíthető.

A Telekom a tévés portfólió harmadik pillérét, a digitális kábeltévét már 2014 nyarán elkaszálta.  A a harmadik negyedév végén közzétett üzleti jelentése alapján a Telekomnak jelenleg 192 ezer Sat TV-s ügyfele van. A kábeltévét használó ügyfelek száma 98 ezer, az IPTV-t pedig 997 ezren használják.

The post Kivezeti a Telekom a műholdas tévészolgáltatást first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés