:

A queer emberek ügyeiért felelős kormánybiztost neveztek ki Németországban

A queer emberek ügyeiért felelős kormánybiztost neveztek ki Németországban
  • 24.hu
  • 05 Jan, 2022
  • Címkék: #

Az új német kormány bejelentette szerdán, hogy a hátrányos nemi megkülönböztetés elleni küzdelem jegyében kormánybiztost nevezett ki, aki a queer emberek ügyeiért lesz felelős. Ilyenre még nem volt példa az országban ? írja az AFP alapján az MTI. Az angol eredetű queer kifejezés minden olyan embert jelöl, aki nem heteroszexuális vagy nem azonosul születési nemével.

A 42 éves Sven Lehmann zöldpárti képviselőnek az lesz a feladata, hogy nemzeti akciótervet készítsen, amely alapján Németország ?úttörővé válhat a diszkrimináció elleni küzdelemben? ? közölte a német családügyi minisztérium. Lehmann 2018 és 2021 között már volt queer-ügyi szóvivő pártja parlamenti frakciójában.

Az Olaf Scholz kancellár vezette német szövetségi kormány ? amely a szociáldemokraták, a balközép irányultságú Zöldek és a jobbközép irányultságú liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) koalíciója ? december 8-án lépett hivatalba. Scholz utána egy kongresszuson kijelentette: kormánya számára a haladás mellett a másik kulcsszó a tisztelet, el akarja érni, hogy mindenki megkapja a teljesítményéért, munkájáért járó tiszteletet, és hogy mindenki tiszteletben tartsa a mások életmódját, életfelfogását.

The post A queer emberek ügyeiért felelős kormánybiztost neveztek ki Németországban first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés