:

Óriási tempóban tarol Romániában az omikron

Óriási tempóban tarol Romániában az omikron
  • 24.hu
  • 06 Jan, 2022
  • Címkék: #

Romániában egy héten belül megnégyszereződött a koronavírus-fertőzöttek száma, csütörtökön a kormány a járványügyi korlátozások szigorításáról döntött, írja az MTI.

A kabinet január 8-tól kezdődően újabb 30 napra meghosszabbította a tavaly május óta folyamatosan érvényben lévő veszélyhelyzetet, ebben ismét kötelezővé tette az egészségügyi védőmaszkok viselését a nyílt és zárt közterületeken. A textilből készült maszkokat már nem fogadják el, kizárólag a sebészeti maszkok vagy az FFP-2-es szűrővel ellátott, orrot és szájat eltakaró, légzésvédő maszkok használatát engedélyezik.

Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár azzal indokolta a szigorítást, hogy az omikron variáns terjedése miatt Romániában ugrásszerűen nő, egy héten belül megnégyszereződött, csütörtökön hatezer fölé emelkedett a fertőzöttek száma. (Az új fertőzöttek napi számára utalt.)

Koronavírus Óriási tempóban tarol Romániában az omikron Egy hét alatt megnégyszereződött az új fertőzöttek száma. Újra kötelező a maszkviselés. Meredeken emelkedik az aktív fertőzöttek száma, elhunyt 80 beteg Hatékony az egyik amerikai Covid-gyógyszer, a másik az újabb mutációk miatt aggályos lehet

The post Óriási tempóban tarol Romániában az omikron first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés