:

Idén csak virtuálisan rendezik meg a Sundance Filmfesztivált

Idén csak virtuálisan rendezik meg a Sundance Filmfesztivált
  • 24.hu
  • 07 Jan, 2022
  • Címkék: #

A korábbi tervek szerint a utahi Park Cityben január 20. és 30. között akarták megtartani a független fesztivált, aminek részeként ? a tavalyi megoldáshoz hasonlóan ? a filmek online is elérhetővé váltak volna azok számára, akik nem tudnak a helyszínre utazni.

A helyzet mostanra azonban megváltozott, hiszen a szervezők szerdai közleményükben világossá tették: a fesztivált ebben a hibrid formában idén biztosan nem tudják megrendezni, így a koronavírus-járvány új hulláma miatt

a személyes vetítések, illetve közönségtalálkozók biztosan elmaradnak

? írja a Variety nyomán az MTI.

A programok így kizárólag az online térbe helyeződnek ? köztük Csuja László és Nemes Anna közös rendezése, a Szelíd című mozifilm a versenyprogramban való bemutatkozása is.

Kapcsolódó A Sundance Filmfesztiválon, első magyar világpremierként mutatkozik be egy testépítő nő története A SZELíD egy testépítő nő a világbajnoki címért folytatott, nem várt fordulatot is rejtő harcát mutatja be.

A soron következő nagyobb rendezvények közül a pandémia miatt a közelmúltban törölték már a Grammy-díjátadót, a Palm Springs-i Nemzetközi Filmfesztivált, az amerikai filmakadémia éves kormányzói díjátadóját, illetve az észak-amerikai filmkritikusok díjkiosztójának (Critics Choice Awards) tervezett közvetítését is.

The post Idén csak virtuálisan rendezik meg a Sundance Filmfesztivált first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés