:

2023-ra halasztják a diákok külföldi nyelvtanulási programját

2023-ra halasztják a diákok külföldi nyelvtanulási programját
  • 24.hu
  • 08 Jan, 2022
  • Címkék: #

A koronavírus-járvány okozta bizonytalan helyzet miatt ismét elhalasztják el a gimnáziumi, szakgimnáziumi, technikumi diákok egyes évfolyamainak lehetőséget biztosító Külföldi nyelvtanulási program (KNYP) kezdetét ? mondta a Magyar Nemzetnek Bartos Mónika, a 9. és 11. évfolyamos tanulók célnyelvi országba történő tanulmányútjai előkészítésével és koordinációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos.

Novemberben még úgy volt, hogy az államilag támogatott program 2022-ben elindulhat, ám most mégis úgy döntöttek, hogy a kezdést 2023-ra halasztják. Bartos megjegyezte: a KNYP több mint száznegyvenezer fiatalt érint, azonban a jelenlegi bizonytalan helyzetben felelőtlenség lenne a program elindítása.

A cikk emlékeztet, hogy Orbán Viktor 2019-ben jelentette be a KNYP indulását, amely segítségével jogosult tanuló ingyenesen részt vehet a kétszer kéthetes nyelvtanulási programon, amelynek során az egyénileg vagy csoportosan utazó diákok külföldi nyelvi képzését minősített külföldi nyelviskolák, vagy partneriskolák biztosították volna. A program elindítását azonban meghiúsította a pandémia.

Koronavírus Egyetlen ábra, ami megmutatja, az omikron kevesebb bajt okozhat, mint hittük Hét ország adatait hasonlítottuk össze. Egyszerre enyhítenek és szigorítanak Németországban Egyelőre felesleges a negyedik oltás a brit oltási bizottság szerint

The post 2023-ra halasztják a diákok külföldi nyelvtanulási programját first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés