:

Öt órán át követték a bikinimodellt az Apple kütyüjével

Öt órán át követték a bikinimodellt az Apple kütyüjével

Figyelmeztetést adott ki egy amerikai modell, miután egy idegen az Apple AirTag nyomkövető kütyüjével kémkedett utána. A Sports Illustrated magazin bikinimodellje, Brooks Nader a barátaival szórakozott január 5-én New York városában, de az éjszaka végül egy horrorsztorivá vált számára, miután rádöbbent, hogy egy idegen öt órán át követte, merre jár.

A dologra úgy derült fény, hogy Nader iPhone-ja egyszer csak figyelmeztetést küldött, hogy egy ?ismeretlen kiegészítő? már egy ideje vele együtt mozog, annak tulajdonosa látja a tartózkodási helyét. Némi keresés után döbbent rá, hogy a széke háttámlájára rakott kabátjára rakott valaki egy AirTaget, vélhetően egy tribecai bárban. Az értesítést épp akkor kapta meg, amikor már véget ért számára az este, és egyedül sétált hazafelé. Bevallása szerint rendkívül megijedt, és addig azt sem tudta, hogy létezik egyáltalán az AirTag.

A Find My alkalmazással összekapcsolható, csiptethető AirTag nevű kütyüt kimondottan arra a célra fejlesztette az Apple, hogy az emberek könnyebben megtalálják az elveszett tárgyaikat, például a pénztárcájukat, a kulcsukat, vagy akár az elkóboroló kiskedvenceiket, de ahogy az eset bizonyítja, emberek követésére is alkalmas.

A modell arra figyelmeztet mindenkit, hogy legyen résen a nyilvános szórakozóhelyeken, nem csak amiatt, hogy ellopják a tárgyaikat, hanem hogy mondjuk nyomkövetőt raknak rájuk.

The post Öt órán át követték a bikinimodellt az Apple kütyüjével first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés