:

Novak Djokovic indulni akar az Australian Openen, a szurkolói összecsaptak a rendőrökkel

Novak Djokovic indulni akar az Australian Openen, a szurkolói összecsaptak a rendőrökkel
  • 24.hu
  • 10 Jan, 2022
  • Címkék: #

Továbbra is hatalmas a felháborodás Ausztráliában, miután Novak Djokovic oltatlanul érkezett Melbourne-be.

A világelső teniszjátékos az Australian Open miatt utazott az országba, ahol eredetileg különengedéllyel indulhatott volna, ám érvénytelenítették a vízumát és egy szállodában ragadt.

Kapcsolódó Djokovic nyert a bíróságon, és maradhat Ausztráliában De a bevándorlásügyi miniszter még dönthet úgy, hogy mégse kap vízumot.

Egészen hétfőig, a bíróság ugyanis egyetértett Djokovic ügyvédeivel, akik szerint megfelelő indok nélkül vették el az útlevelét.

Örülök és hálás vgyok, amiért a bíróság felülírta a vízumom visszavonását. A történtek ellenére maradni akarok és az Australian Openen versenyezni. Erre összpontosítok. Azért repültem ide, hogy az egyik legfontosabb rendezvényen játsszak, fantasztikus szurkolók előtt

? közölte közösségi oldalain Djokovic, és egy, már a pályán készült képet is megosztott, amin stábtagjaival együtt látható.

I?m pleased and grateful that the Judge overturned my visa cancellation. Despite all that has happened,I want to stay and try to compete @AustralianOpen
I remain focused on that. I flew here to play at one of the most important events we have in front of the amazing fans. pic.twitter.com/iJVbMfQ037

— Novak Djokovic (@DjokerNole) January 10, 2022

A szerb klasszis sorsa rettentően megosztotta a szurkolókat, sokak szerint nem lett volna szabad beengedni az országba oltatlanul, mások viszont Djokovic pártján állnak és a pályán akarják látni. Az utóbbi táborba tartozó drukkerek az utcára is vonultak, sőt

akkora felfordulást okoztak, hogy rendőröket küldtek a tömeg megfékezésére. A pár száz főből álló csapatot paprika spray-vel fújták le, miután nem lehetett békés eszközökkel feloszlatni.

Tension rises in Melbourne as Novak Djokovic supporters clash with the police #AusOpen pic.twitter.com/5WTRvFUaU4

— Eurosport UK (@Eurosport_UK) January 10, 2022

Djokovic hétfőn már edzésbe is állt és egyelőre úgy tűnik, az ausztrál bevándorlásügyi miniszter, Alex Hawke állhat csak a versenyzése útjába, aki saját hatáskörében még dönthet úgy, hogy megvonja a vízumot a sportolótól. Az Australian Open ezután dönthet arról, hogy engedélyezi a világelső indulását, vagy sem.

The post Novak Djokovic indulni akar az Australian Openen, a szurkolói összecsaptak a rendőrökkel first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés