:
Breaking News

Keddig kellene elszállítani, de még mindig rengeteg szemét áll Tamásiban

Keddig kellene elszállítani, de még mindig rengeteg szemét áll Tamásiban
  • 24.hu
  • 10 Jan, 2022
  • Címkék: #

Keddig, azaz holnapig kellene eltakarítani több tonnányi szemetet a tolna megyei Tamásiban, de készülődésnek semmi jele — derült ki az ATV Híradójából. A hulladékot korábban egy cég Olaszországból hozta be, és azt ígérták, hogy azt fel is dolgozzákk. A szeméthegy azonban csak nőtt, a feldolgozás pedig elmaradt. A tévéstáb egy nappal a határidő előtt a járt a helyszínen, de azt tapasztalták, hogy továbbra is hegyekben áll a szemét Tamásiban.A város jegyzője pár nappal ezelőtt közleményt adott ki: ebből derült ki, hogy a szállítás határideje az erről hozott határozat szerint kedd lenne. A jegyzőt most megkeresték, hogy szembesítsék a helyzette, de akart nyilatkozni. Az illetékes kormányhivatal az ígéretétől eltérően még szintén nem válaszolt az erre vonatkozó kérdésre.

Keresztes László Lóránt, az LMP parlamenti frakcióvezetője szerint a hatóságok már akkor hibáztak, amikor engedték a hulladék lerakását. A politikus szerint már az elején látszott, hogy a hulladékfeldolgozó építése el sem kezdődött, de a szemét már tonnaszám érkezett Tamásiba.

Az is megdöbbentő számunkra, hogy felhívtuk a figyelmet, a hatóságok figyelmét, hogy nem szabályszerűen történik a hulladék tárolása és ezt követően még 130 napig tudták hordani az elkövetők a hulladékot a kamionszámra külföldről és így alakulhatott ki ez a hatalmas szeméthegy

? magyarázta a zöld párt frakcióvezetője.

Azt egyelőre egyik hatóság sem árulta el, mi lesz a következménye annak, ha a szemetet keddig nem szállítják el. Becslések szerint legalább négyszáz kamionnyi szemetet raktak le Tamásiban.

Kiemelt képünk illusztráció.

The post Keddig kellene elszállítani, de még mindig rengeteg szemét áll Tamásiban first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés