:

Gálfi Dalma egy lépéssel közelebb került az álmához az Australian Openen

Gálfi Dalma egy lépéssel közelebb került az álmához az Australian Openen
  • 24.hu
  • 11 Jan, 2022
  • Címkék: #

Gálfi Dalma bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének második fordulójába, írta az MTI.

Kapcsolódó Fucsovics Márton: Djokovic a sportág legnagyobbja, de nem lenne joga itt lenni Éles véleményt fogalmazott meg a magyar játékos.

A kvalifikációban 12. helyen kiemelt magyar játékos ? aki 126. a világranglistán ? hétfőn a brazil Carolina Alves (253.) ellen kezdte meg szereplését, és nyolc ászt ütve, 1 óra 26 perc alatt nyert.

A nemrég pozitív koronavírusteszt miatt hét napot egy melbourne-i karanténhotelben töltő Gálfi a második fordulóban a holland Indy de Vroome (252.) ellen lép pályára. A felek eddig egyszer találkoztak egymással, 2016 májusában a holland sportoló 6:1, 4:6, 7:6-ra győzött a fukoukai torna második körében.

Kapcsolódó Novak Djokovic indulni akar az Australian Openen, a szurkolói összecsaptak a rendőrökkel Nagy felfordulást okoztak a világelső teniszező drukkerei.

A főtáblára jutásért három győzelmet kell aratni.

A 23 éves magyar játékos eddig egyszer jutott Grand Slam-torna főtáblájára, tavaly a US Openen a horvát Petra Martictól kapott ki.

Az Australian Open hétfőn rajtol. Bondár Anna, Udvardy Panna, illetve Fucsovics Márton alanyi jogon főtáblás lesz Melbourne-ben.

Australian Open, női selejtező, 1. forduló

Gálfi Dalma (12.) ? Carolina Alves (brazil) 6:2, 7:5

The post Gálfi Dalma egy lépéssel közelebb került az álmához az Australian Openen first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés