:

Fordulat a verekedő fóti ügyeletes orvos ügyében

Fordulat a verekedő fóti ügyeletes orvos ügyében
  • 24.hu
  • 11 Jan, 2022
  • Címkék: #

Azt híresztelik, hogy agresszív ember vagyok. (…) Ha megfenyegetnek, hogy megvernek, megölnek, az belőlem csak ellenállást vált ki. Ezt úgy adják elő, hogy nem vagyok normális, mert azt gondolják, hogy egy orvosnak meg kell hunyászkodnia.

Dr. Lestár Ferenc ezt mondta a Borsnak, miután megírták, hogy szombaton megverte a támadóját. Az ügyeletes orvos szerint nem köteles mindent eltűrni a köpenyét viselve. A cikk után a lapot megkereste volt kolléganője. Dr. Elor Judit azt mondta, vele is volt konfliktusa, 2014 pünkösdhétfőjén.

Dr. Lestár Ferencet a stílusa miatt több munkahelyéről is kirúgták. Amikor együtt dolgoztunk a dunakeszi orvosi ügyeletben, nem voltam hajlandó neki lepecsételt receptet adni, amit annyira zokon vett, hogy székestól nekinyomott a radiátornak és fojtogatott. A sofőr meghallotta a kiabálásomat, és levette rólam őt.

A doktornő feljelentést tett. Azt mondta, ha nem kap segítséget, meg is halhatott volna.

Ez az ember szerintem egy pszichopata

A Budapest Környéki Törvényszék a lapnak megerősítette, 2018. október 19-én jogerősen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés miatt 1 év 6 hónapra ítélték az orvost, de a büntetés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztették.

Dr. Lestárról egy másik volt munkatársa, Kunstár Edit azt mondta, nem szeretné védeni, a modora sajátos, de kiváló szakember.

Nem véletlenül választották meg korábban Pest megye legjobb orvosának a sok sikeres újraélesztése miatt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szombati incidens után megjelent még valaki, aki a balhé miatt akart bosszút állni, és csak azért nem tört ki újabb verekedés, mert éppen rendőrök tartózkodtak a helyszínen.

A jelenlegi helyzetben kiállt az orvos mellett főnöke. Dr. Grécs László azt mondta, a panaszok nagy része hivatalosan nem jutott el hozzájuk, azzal nem foglalkoznak érdemben, hogy mit írnak az orvosról a Facebookon.

The post Fordulat a verekedő fóti ügyeletes orvos ügyében first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés