:
Breaking News

Tóth Bertalan beperelte az Európai Bizottságot, mert az szerinte falaz Tiborcznak

Tóth Bertalan beperelte az Európai Bizottságot, mert az szerinte falaz Tiborcznak
  • 24.hu
  • 11 Jan, 2022
  • Címkék: #

Nem gondoltam volna, hogy közpénzeket érintő közérdekű adatokért nemcsak az orbáni Magyarországon, hanem uniós színtéren is pereskednem kell. Az Európai Bizottság falazása azonban megerősített abban, hogy az Élios-ügyben született OLAF-jelentés kiadásáért érdemes erőfeszítéseket tennem.

Ezzel a felütéssel kezdte keddi Facebook-posztját Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, aki egyben bejelentette azt is, beperelte az EB-t.

Mint írta, ?az orbáni maffiaállam? egyik szimbóluma az Élios-ügy, amelyben több mint tízmilliárd forintnyi közvilágítási pályázati közpénz korrupt eltüntetéséről írt a sajtó, és közvetlenül a miniszterelnökig értek az ügy szálai.

Emlékeztetett, ennek az ügynek a dokumentumait a mai napig nem ismerjük teljes egészében, de még augusztus végén az Európai Bíróság úgy döntött egy magyarországi civil aktivista által indított perben, hogy nem tagadható meg az Európai Csalásellenes Ügynökség ? az OLAF ? Élios-ügyre vonatkozó aktáinak kiadása azon indokok alapján, hogy az adatkiadás folyamatban lévő hatósági eljárási érdekeket sértene, így hozzáférhetővé kell tenni a dokumentumot.

Éppen ezért kezdeményeztem még szeptemberben, hogy akkor ismerjük is meg az OLAF jelentését. Derüljön ki, hogy az Orbán-klán lenyúlásai között is kiemelkedő jelentőségű ügyben már az OLAF jelentése is igazolja, amit addig csak sejtettünk: tolvajok!

– írta Tóth.

Csakhogy posztja szerint az Európai Bizottság először meghosszabbította a kérelme elbírálására rendelkezésére álló határidőt, majd hallgatólagos határozattal elutasította azt. így nem maradt más választása, mint keresetet benyújtani a luxemburgi székhelyű Európai Bírósághoz.

Érthetetlen, hogy miért falaz az Európai Bizottság ebben az ügyben. Az eljárás után azonban újabb bizonyítékaink és indokaink lesznek arra, miért kell elzavarni ezt a korrupt és velejéig romlott Fidesz-rezsimet, miért kell csatlakoznunk az Európai Ügyészséghez és miért kell helyreállítani a jogállamot és a demokráciát!

– zárta a bejegyzést.

The post Tóth Bertalan beperelte az Európai Bizottságot, mert az szerinte falaz Tiborcznak first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés